Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Olt: Incident electoral la Bărăşti
Stire din Alegeri 2008 publicata in 13 Nov 2008.

Poliţiştii fac cercetări în urma unui incident electoral petrecut joi, în judeţul Olt, la intrarea în comuna Coloneşti, unde un grup de ziarişti care susţin că au fost bruscaţi, au rămas fără camerele de filmat şi fotografiat după ce filmaseră cum doi bărbaţi care au coborât din maşini cu însemnele PD-L împărţeau pachete cu alimente.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Claudia Radu, a precizat că joi, în jurul orei 12:00, poliţiştii din comuna Bărăşti au fost sesizaţi de primarul localităţii despre faptul că membrii unui partid politic, aflaţi în două maşini, oferă bunuri localnicilor pentru a-i determina să voteze în favoarea formaţiunii politice respective.

‘Poliţiştii au încercat să oprească cele două autoturisme, în care se aflau patru persoane care oferiseră bunuri, dar acestea şi-au continuat deplasarea, motiv pentru care poliţiştii au procedat la urmărirea lor. La intrarea în comuna Coloneşti, autoturismele au oprit, acestora alăturându-se alte două autoturisme în care se aflau membri ai aceluiaşi partid’, a precizat Claudia Radu.

La faţa locului au ajuns şi doi jurnalişti de la postul local de televiziune Prima TV, Cristina Dimulescu şi Teodor Ion, precum şi directorul unui săptămânal local, Mihaela Bobaru. Potrivit Claudiei Radu, ‘membrii partidului politic, fiind deranjaţi de prezenţa jurnaliştilor, au devenit violenţi, distrugând camera de filmat a unui cameraman şi sustrăgând, de pe bancheta din spate a autoturismului cu care aceştia se deplasau, un aparat foto’.

Poliţia a intervenit şi a aplanat incidentul, a identificat persoanele implicate în eveniment şi în prezent face cercetări pentru infracţiunile de distrugere şi furt.

Jurnaliştii cărora le-au fost distruse camerele de filmat susţin că au fost bruscaţi şi că cei care le-au distrus aparatura sunt reprezentanţi ai democrat-liberalilor, fapt pe care conducerea PD-L Olt îl neagă.

Cristina Dimulescu a declarat că joi a mers împreună cu cameramanul Teodor Ion în comuna Bărăşti, pentru că au fost sesizaţi că acolo reprezentanţii PD-L împart pachete cu alimente.

‘Când am ajuns la Bărăşti am văzut cum localnicii primeau pachete cu alimente, respectiv zahăr, măsline, margarină, câte un ziar cu publicitate electorală pentru candidatul PD-L Nicolae Stan, câte un calendar cu acelaşi candidat şi un buletin de vot cu menţiunea ‘votat’ în căsuţa cu numele lui Stan. Cei care împărţeau pachetele erau nişte bărbaţi ce se deplasau cu două autorisme cu însemnele PD-L şi numere de Vâlcea şi Bucureşti. A fost sesizată şi Poliţia care i-a somat să oprească şi pentru că nu au oprit a început să-i urmărească’, a spus Cristina Dimulescu.

Ziarista a relatat că se afla într-o maşină care se deplasa în spatele maşinii Poliţiei.

‘La ieşirea din Bărăşti şi intrarea în Coloneşti, caravana PD-L a oprit, dar pe mijlocul străzii. A oprit şi poliţistul care urmărea caravana şi evident am oprit şi noi. Din spatele nostru au venit două autoturisme din care au coborât patru indivizi cu feţele acoperite care ne-au bruscat, au luat camera de filmat şi un aparat foto al jurnalistei Mihaela Bobaru. Au lovit aparatele de asfalt, le-au distrus şi efectiv urlau la noi. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi venit repede în ajutorul nostru poliţistul care urmărea caravana’ a relatat incidentul Cristina Dimulescu.

Preşedintele PD-L Olt, Darius Vâlcov, a declarat că a aflat de la ziarişti de incidentul de la Bărăşti şi a negat faptul că reprezentanţii PD-L au împărţit pachete cu alimente în zonă. Mai mult, Vâlcov susţine că reprezentanţii PD-L sunt cei care au fost ameninţaţi de către primarul şi viceprimarul localităţii Bărăşti.

‘Vom depune plângere împotriva primarului şi viceprimarului din comuna Bărăşti, Virgil Gealapu şi Tudosie Dumitru care joi au bruscat persoanele aflate în caravana PD-L. Au lovit maşina cu picioarele, au ameninţat, au ţipat la cei din caravană’, a declarat Vâlcov.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Sibiu: Cafea electorală de la PSD pentru trezirea contracandidaţilor
Stirea urmatoare: Olt: Sancţionaţi că au scris pe stradă PD-L »
px

Stiri Asemanatoare

» Olt: Sancţionaţi că au scris pe stradă PD-L
» Olt: Candidat PNL, la Poliţie pentru lipire ilegală de afişe
» Suceava: Un panou electoral, furat şi aruncat într-un şanţ
» Galaţi: Incidente electorale
» Teleorman: ‘Scriitori’ de mesaje electorale, amendaţi de poliţişti
» Vrancea: Poliţia anchetează şase infracţiuni electorale
» Olt: Banner PD-L smuls de simpatizanţii PSD
» Olt: Candidat PD-L acuzat de discriminare
» Olt: Pod la Coloneşti inaugurat de candidaţi ai PD-L
» Olt: Liberali sancţionaţi pentru afişaj electoral

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox