Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Suceava: Pensionarii, cei mai harnici alegători
Stire din Alegeri 2008 publicata in 30 Nov 2008.

Toate secţiile de votare s-au deschis la ora 7,00 şi nu s-a înregistrat niciun incident electoral în judeţ, a declarat, duminică dimineaţă, preşedintele BEJ Cătălina Maftei.

Cei mai harnici şi matinali alegători s-au dovedit a fi pensionarii, care în drum spre biserică s-au oprit la secţiile de votare să-şi exercite dreptul constituţional.

În cele 14 colegii electorale delimitate în judeţul Suceava, zece pentru deputaţi şi patru pentru senatori, la alegerile parlamentare de duminică sunt aşteptate 567.649 de persoane cu drept de vot, fiind organizate 532 de secţii de votare.

Pentru scrutinul de duminică au fost tipărite 1.246.600 de buletine de vot, din care jumătate pentru alegerea senatorilor şi jumătate pentru alegerea deputaţilor.

În judeţul Suceava, colegiul electoral pentru Senat cu cel mai mare număr de alegători este cel care include municipiul reşedinţă de judeţ, cu 168.744 alegători, iar cel mai mic este colegiul nr.1 Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului, cu 121.388 alegători, care are însă şi cea mai mare întindere, distanţa între cele mai îndepărtate puncte ale acestui colegiu fiind de 140 de kilometri.

În ceea ce priveşte colegiile uninominale pentru deputaţi, cei mai mulţi alegători sunt în colegiul nr.4 Fălticeni, 66.742, iar cei mai puţini în colegiul nr 8 Siret, 49.604.

În circumscripţia electorală nr.35 Suceava s-au înscris 86 de candidaţi şi au depus liste complete PD-L, PNL, PSD+PC, PRM şi PNG-CD, UDMR are cu un candidat la Camera Deputaţilor mai puţin, iar Alianţa Partidul Verde Ecologist şi-a înscris un candidat într-un colegiu pentru Camera Deputaţilor şi un altul pentru Senat, fiind înregistrată şi candidatura unui independent în colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, din municipiul Suceava.

În cazul PRM şi UDMR, candidează în cuplu soţ-soţie liderii judeţeni ai acestor formaţiuni politice.

La intrarea în secţiile de votare organizate în judeţ sunt amplasate anunţuri în care se atrage atenţia că este interzisă fotografierea sau filmarea buletinelor de vot.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Crin Antonescu: Am votat pentru un Parlament mai bun
Stirea urmatoare: Cristian Diaconescu: ‘Aştept să fie mult mai bine’ »
px

Stiri Asemanatoare

» Patriciu crede că responsabilitatea aleşilor uninominal va fi mai mare
» În Bucureşti 3,66% dintre alegători s-au prezentat la vot până la ora 10,00
» Prezenţa la vot până la ora 10.00 a fost de 4,87%
» Timiş: Puseu hipertensiv în secţia unde a votat ministrul
» Rodica Nassar: Votez pentru o echipă puternică în sectorul 2
» Sergiu Nicolaescu doreşte un Parlament care să muncească
» Theodorescu: Votul meu a mers spre un candidat pe care-l prefer
» Preşedinte de secţie de votare minor
» Dolj: Geoană a votat în Dăbuleni, la secţia 200
» Sulfina Barbu: Am votat pentru oameni cu experienţă

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox