Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

“Roman de gare”, lansat în cinematografele româneşti
Stire din Cultura si Media publicata in 25 Mar 2008.

Cel de-al 41-lea film al regizorului Claude Lelouch – “Roman de gare” (”Un roman de duzină”) – se lansează, marţi, în cinematografele româneşti.
Filmul prezintă povestea lui Judith Ralitzer, o femeie fatală şi scriitoare de succes, care se află în căutarea unor personaje pentru următorul ei best-seller. În acelaşi timp, un ucigaş în serie scapă din sanatoriul în care era închis iar o coafeză dintr-un mare salon parizian le va schimba tuturor destinele.
“Filmul se vrea o relatare a temelor abordate acum 50 de ani şi am vrut să văd dacă am făcut anumite progrese şi dacă am înţeles anumite lucruri. Prin acest film propun şi nişte controverse celor care m-au contestat” – a declarat Claude Lelouch după vizionarea organizată marţi pentru presă, la Institutul Francez.
În conferinţa de presă susţinută, regizorul a menţionat că realizarea castingului a fost foarte dificilă. “Am căutat să găsesc actori despre care să nu ghicim de la început că vor avea o poveste de iubire. Cred că fizicul are o importanţă mult prea mare în filmele zilelor noastre şi din această cauză avem şi dezamăgiri” – a apreciat Lelouch.
El şi-a caracterizat pelicula drept un film de creaţie, care vorbeşte despre cum se scrie o poveste. “Sper că în ‘Roman de gare’ veţi găsi drama, melodrama, comedia, suspansul, elemente ale filmului ‘de drum’ şi ale westernului, pe scurt, genurile de cinema pe care le-am iubit mai mult decât orice”, a spus regizorul francez.
Filmul are aproximativ 100 de minute şi în rolurile principale îi găsim pe actorii francezi Fanny Ardant, Dominique Pinon, Michele Bernier şi Audrey Dana.
După prezentarea în avanpremieră, la Sala “Elvira Popescu”, care va avea loc marţi seara, filmul va mai putea fi vizionat la Institutul Francez până joi, 3 aprilie.
Claude Lelouch (70 de ani) se află pentru prima dată în România, în perioada 24-26 martie, la invitaţia companiei de distribuţie a filmului, Glob Com Media, şi a Ambasadei Franţei la Bucureşti.
Regizorul a devenit celebru în anii ‘60, când a prezentat filmul ‘Un homme et une femme’ (1966), pentru care a câştigat Palme d’Or la Cannes, devenind atunci cel mai tânăr regizor câştigător al acestui premiu, precum şi două Oscaruri. El a mai regizat filmele ‘La Bonne annee’ (1973), ‘Another man, another chance’ (1977), ‘Un homme et une femme: Vingt ans deja’, ‘Edith et Marcel’ (1983), “La belle histoire” (1992), ‘Les Miserables’ (1995), pentru care a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film străin.
Cu “Roman de gare” a participat, anul trecut, în afara competiţiei, la Festivalul de la Cannes.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Peste 100 comercianţi ilegali din sectorul 2, amendaţi
Stirea urmatoare: Problematica românilor din Spania, în atenţia oficilalilor români şi spanioli »
px

Stiri Asemanatoare

» Festivalul Filmului European a ajuns la final
» Marian Crişan se aştepta să câştige Palme d’Or
» Primele cinematografe europene concepute pentru digital, la Bucureşti şi Oradea
» Filmul lui Marian Crişan premiat la Cannes, prezentat la TIFF
» Trei filme lansate de Transilvania Film pe marile ecrane
» Tragedia navei “Independenţa”, într-o ecranizare de Sergiu Nicolaescu
» Festivalul Filmului European, la ediţia a XII-a
» Primul festival de film documentar la Bucureşti
» Încasări de peste 90.000 de lei, în primul weekend, la “Supravieţuitorul”
» Festivalul Internaţional de Film B-EST debutează la Cinematograful Scala

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox