Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Concurenţii Dakar Series, întâmpinaţi de sute de persoane
Stire din Diverse publicata in 20 Apr 2008.

Sute de sătmăreni i-au întâmpinat în stradă, duminică după-amiază, pe concurenţii Raliului Dakar Series, care se va desfăşura, de luni, în judeţul Maramureş, transmite corespondentul ROMPRES.
Atât în Vama Petea, cât şi în localitatea Dorolţ şi municipiul Satu Mare, localnicii au ieşit în stradă să-i vadă pe concurenţi. Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare a pregătit trei benzi speciale de intrare în România prin vama Petea pentru concurenţii raliului, pentru cei 420 de competitori şi echipajele acestora.
Concurenţii au fost dirijaţi pe drumul de ocolire al municipiului Satu Mare în partea de nord, după care pe DN 19 înspre Baia Mare.
Sătmăreanul Ioan Mihai Luţaş, care concurează la Team Dakar România pe o motocicletă KTM, a declarat că în faza din Ungaria concurenţii nu au accelerat motoarele la maximum pentru a nu avea probleme tehnice de la început, însă a precizat că la Baia Mare se aşteaptă ca întrecerea să fie mai strânsă.
Cel mai aşteptat a fost pilotul spaniol Carlos Sainz (Volksvwagen), care a câştigat prima probă specială a Raliului Europei Centrale, la clasa auto. Primul lucru pe care l-a întrebat pilotul spaniol cum a intrat în ţară a fost: “De unde pot să cumpăr rovinietă?”, amuzându-i pe poliţiştii de frontieră.
România are cinci participanţi la secţiunea moto, doi la quad şi patru echipaje la auto. La moto vor concura Emanuel Gyenes (Mol Dakar Team/KTM), Marcel Butuză (Vectra România/KTM), Alexandru Gârbacea (Vectra România/KTM), Romeo Duicu (Vectra Racing Team/KTM) şi Ioan Mihai Luţaş (Team Dakar România/KTM), la quad vom fi reprezentaţi de Răzvan Irimescu (Team Dakar România/Polaris) şi Alexandre Pauliner (Team Dakar România/Yamaha), iar la auto vor participa echipajele Gabriel Nicolae/Liviu Stan (Team Dakar România/Mitsubishi L200 Taifun), Victor Fulicea/Dan Iancu (Bowler/Architechtgroup Tehcnoraid), Eugen Banciu/Marius Văsâi (Rally Raid UK), Carlo Marchegiano/Alecs Roiban (Bastion Motorsport/Isuzu).
Gabi Nicolae şi Liviu Stan (Mitsubishi) au terminat pe locul 38, la 14 minute şi 16 secunde de primul loc, echipajul Victor Fulicea/Dan Iancu (Bowler) s-a clasat pe 46, la 18 minute 22 secunde, iar echipajul Carlo Marchegiano/Alecs Roiban (Isuzu) a fost pe 76, la 55 minute 07 secunde.
În întrecerea rezervată motocicletelor s-a impus spaniolul Marc Coma (KTM), câştigătorul ediţiei 2006 a Raliului Dakar având un avans de 1 minut 15 secunde faţă de francezul Cyril Despres, învingătorul de anul trecut al competiţiei africane, care concurează tot pe KTM. Românul Emanuel Gyenes (KTM) s-a clasat pe 14, la 5 minute şi 7 secunde, Marcel Butuză (KTM) a terminat pe 41, la 10 minute 47 secunde de primul loc, Romeo Duicu (KTM) a ocupat locul 68, la 14 minute 34 secunde, Ioan Luţaş (KTM) pe 77, la 15 minute 46 secunde, Alex Gârbacea (KTM) pe locul 79, la 16 minunte.
La quad, pe primul loc s-a situat ungurul Laszlo Szabo (Bombardier), cu timpul de 51 minute 43 secunde, urmat de românul Răzvan Irimescu (Polaris), la 1 minut 04 secunde. Alex Pauliner (România/Yamaha) a fost al şaptelea, la 12 minute 53 secunde.
Cele 238 de vehicule – 96 de motociclete, 18 quad-uri, 84 de maşini şi 40 de camioane – care au luat duminică startul în Raliul Europei Centrale, din Piaţa Eroilor din Budapesta, urmează să încheie această primă etapă, lungă de 531 km, la Baia Mare, în nord-vestul României.
Luni este programată, la Baia Mare, cea de-a doua etapă a acestei competiţii, lungă de 292 km, ce va cuprinde şi două probe speciale.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Oprescu demisionează luni din PSD şi marţi îşi depune candidatura
Stirea urmatoare: Adrian Năstase, pregătit să candideze la prezidenţiale împotriva lui Băsescu »
px

Stiri Asemanatoare

» Două mii de cadre MIRA la raliul Dakar – România
» Raliul Paris-Dakar 2008 trece prin judeţul Mureş
» Satu Mare: Băsescu pe primul loc în judeţ
» Raliul Dakar – Carlos Sainz a abandonat
» Satu Mare: UDMR propune ca tinerii să poată vota la 16 ani
» Satu Mare: 49 de candidaţi au intrat în cursa electorală – sinteză
» Victor Ponta, pilot în Raliul Sibiului
» Raliul cowboy-ilor pe dealurile Banatului
» Cinci sârbi şi doi somalezi reţinuţi la frontieră
» Aproape 1.000 de elevi la marşul non-violenţei

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox