Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Mandat de arestare preventivă pentru violatorul fetiţei de 11 ani
Stire din Diverse publicata in 01 Jul 2008.

Adrian Fasolă, de 19 ani, presupusul violator al fetiţei de 11 ani din Piatra Şoimului, faptă în urma căreia a rămas însărcinată, a primit mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, după ce magistraţii Curţii de Apel Bacău au admis recursul formulat de procurorii nemţeni la decizia Tribunalului Neamţ, transmite corespondentul ROMPRES.
Poliţiştii îl caută, însă, pe Adrian Fasolă de o lună, de când ancheta era în faza de audiere a învinuitului.
Între timp, fetiţa de 11 ani, Florentina Vrânceanu, şi părinţii ei au plecat încă de sâmbătă în Anglia, unde va fi efectuată operaţia de întrerupere de sarcină, costurile de 1.700 lire sterline fiind suportate de o româncă stabilită în Marea Britanie, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.
Sarcina fetiţei este de 21 săptămâni şi, deşi în România avortul este permis doar până la 14 săptămâni, o comisie de specialişti a decis la sfârşitul săptămânii trecute că operaţia poate fi efectuată şi în ţară. Părinţii fetiţei au decis însă că întreruperea de sarcină va avea loc la o clinică din Londra, fiind dezamăgiţi de tergiversarea cazului de către autorităţile române.
Despre sarcina copilei s-a aflat în urmă cu peste o lună, când fetiţa a ajuns la spital acuzând dureri abdominale. Medicii care au consultat-o au constatat că este însărcinată. Atunci, fetiţa a povestit că a fost violată de unchiul său.
Din acel moment, s-au întrunit trei comisii de specialişti. Medicii nemţeni au decis că se impune avortul, dar că acesta nu este permis în România, specialiştii ieşeni au susţinut că sarcina trebuie păstrată pentru că avortul poate pune în pericol viaţa fetiţei, după care, o echipă interministerială a recomandat întreruperea de sarcină, procedura putând fi realizată şi în România.
Nici promisiunea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi a zeci de ONG-uri că vor avea grijă de copil dacă îl păstrează nu i-a înduplecat pe părinţi să renunţe la ideea avortului.
Operaţia de întrerupere de sarcină este programată pentru marţi.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Noul val cinematografic românesc, la Festivalul de la Ierusalim
Stirea urmatoare: Parlamentarii, nemulţumiţi de propria activitate »
px

Stiri Asemanatoare

» Regele cazinourilor Freddy Robinson, arestat in Israel alaturi de fiul sau

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox