Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Referendum pentru transformarea unei părţi a islazului în circuit auto
Stire din Diverse publicata in 03 Feb 2008.

Primăria Snagov va organiza, duminică, un referendum prin care locuitorii oraşului vor decide dacă sunt de acord ca o parte a islazului comunal, aproximativ 50 de hectare, să fie transformat în circuit Grand Prix One sau să rămână în stadiul actual.
”Islazul comunal are 142 de hectare şi este proprietatea comunei, motiv pentru care nu se poate construi nimic pe el fără acordul cetăţenilor. După 1990, nici a zecea parte din el nu a mai fost folosită de localnici pentru păşunat. În prezent, efectivele de animale sunt foarte mici – 20 de bovine, 100 de capre. Dacă locuitorii Snagovului vor răspunde cu ‘Da’ la referendum, atunci ne vom gândi şi vom analiza ceea ce este mai bine pentru locuitori – un parteneriat public-privat sau concesionarea terenului”, a declarat secretarul Primăriei Snagov, Nicolae Dima.
Snagovul are peste 6.000 de locuitori, dintre care 4.900 cu drept de vot. Pentru ca referendumul să fie valabil trebuie să se prezinte la urne jumătate plus unu dintre locuitorii comunei.
”Dacă la referendum va fi votat ‘Da’, primăria va percepe companiei investitoare două taxe, una pentru autorizare şi una pentru drumuri, fiecare dintre ele reprezentând 1 la sută din valoarea investiţiei. În plus, primăria va percepe 1,45 euro pentru fiecare metru pătrat de teren, taxă anuală”, a spus Nicolae Dima.
Potrivit acestuia, numărul locurilor de muncă ce se vor crea este de aproximativ 3.000.
Dacă va primi votul cetăţenilor, compania South Pacific Group va începe în următoarele luni construcţia primului circuit Grand Prix One din România, care va include o pistă de automobilism de 3,8 kilometri, unde se pot organiza curse de Formula 3, spaţii comerciale, showroom-uri, restaurante şi un hotel de patru stele. Investiţia va ajunge la 300 de milioane de euro.
Circuite Grand Prix One există la Viena, Roma, Milano, Barcelona sau Londra, iar alături de Snagov, în următorii ani vor fi amenajate circuite în Bilbao, Pescara, Singapore, Zagreb, Split, Bangkok, Sidney şi Auckland.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Tăriceanu promite că PNL şi Guvernul vor scoate CNSAS din impas
Stirea urmatoare: Cioacă revine la Braşov, unde va fi pus în libertate sub control judiciar »
px

Stiri Asemanatoare

» Biserici introduse în circuitul turistic cultural
» Eleganţă de top
» Gemeni la dublu
» Poliţia pe ulei
» Carla Bruni-Kennedy
» Internetul îngraşă
» Moarte înscenată
» Beţie la înălţime
» Turism şi flăcări
» Cu cine puteti socializa pe Hi5: Elena Basescu, Traian Basescu si Radu Mazare

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox