Aproximativ 30.000 de sarmale au fost gătite la tradiţionalul festival din localitatea harghiteană Praid. Sărbătoarea sarmalelor a început, ca în fiecare an, în zorii zilei, când fanfara a dat deşteptarea în loca litate, după care a avut loc parada participanţilor la festival, care au defilat pe străzile din Praid şi au zdrăngănit capacele oalelor pentru a-i îndemna pe săteni să vină la festival. La concursul din acest an s-au înscris 30 de echipe din România şi Ungaria, care pregătesc saramalele după reţete tradiţionale sau folosind secrete străvechi, pe care nu au vrut să le dezvăluie. Participanţii au venit fie cu sarmalele gata pregătite de acasă, pe care doar le-au fiert la Praid, fie le-au pregătit în timpul festivalului, punându-şi la bătaie toată imaginaţia. La fel ca în fiecare an, sarmalele prezente în concurs au fost învelite în foi de viţă, în foi varză sau în foi de fasole şi au fost umplute cu carne de porc, de vită, de pui, cu afumătură, peş te, urdă sau ciuperci. La festival a participat şi preşedintele Traian Băsescu.
Spune-ti parerea