Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Taubman: Suntem tot mai aproape de ridicarea vizelor pentru românii care merg în SUA
Stire din Diverse publicata in 04 Jul 2008.

Statele Unite ale Americii şi România lucrează împreună pentru găsirea unei soluţii în ce priveşte ridicarea vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în SUA şi, deşi nu se poate estima o dată de eliminare a vizelor, acest termen este tot mai aproape.
“Cred că în curând se va găsi o soluţie. Lucrăm la această problemă şi lucrăm cu un grup aici, în România, pe probleme consulare. Cred că suntem mai aproape decât oricând în ultimi ani. Nu vă pot da însă o dată exactă, pentru că este o problemă în lucru”, a declarat vineri ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, întrebat de jurnalişti, înainte de recepţia de 4 iulie, când vor putea călători românii fără vize în SUA.
Taubman a rememorat şi cei trei ani de mandat ca ambasador în România, subliniind că un moment important în perioada mandatului său a fost Summitul NATO de la Bucureşti şi vizita preşedintelui George W. Bush în ţara noastră.
Ambasadorul SUA a subliniat că relaţiile bilaterale româno-americane sunt mai bune ca oricând şi a recomandat României să profite de pe urma aderării al Uniunea Europeană.
“Ceea ce aş dori să văd curând în România este o absorbţie mai rapidă a fondurilor europene. Ele sunt atât de importante şi pentru că infrastructura şi alte beneficii ce decurg din calitatea de stat membru UE nu sunt fructificate suficient de repede, iar românii plătesc pentru ele”, a afirmat Taubman.
Diplomatul american, care mai are câteva luni până la încheierea mandatului în România, a arătat totodată că democraţia va uni întotdeauna România şi Statele Unite ale Americii.
“Atâta vreme cât România va avea o democraţie puternică, România şi SUA vor fi prieteni foarte buni!”, a subliniat ambasadorul SUA la Bucureşti.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Noi restricţii de trafic în Capitală
Stirea urmatoare: ISMB a cerut verificarea cărţilor care intră în şcoli »
px

Stiri Asemanatoare

» Romanii pot face drumetii in pielea goala, in Elvetia
» MAE: Românii pot ieşi din Gaza prin punctul de frontieră Erez
» SUA cer Israelului să protejeze civilii, iar mişcării Hamas să-şi înceteze tirurile cu rachete
» Cel mai bătrân om din SUA a murit la vârsta de 112 ani
» Nord-estul SUA afectat de viscol şi zăpadă, transporturile perturbate
» Cinci ţări europene şi SUA, se află într-un top al depresiilor
» Românii îşi vor vota la 7 iunie 2009 cei 33 reprezentanţi în Parlamentul European
» Începe votul în SUA şi Canada
» CSOP: Românii îl vor premier pe Stolojan
» România, peste SUA la capitolul conexiuni de mare viteză la Internet

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox