Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Ziua Lumânărilor Aprinse, în memoria victimelor HIV/SIDA
Stire din Diverse publicata in 19 May 2008.

Ziua de 18 mai reprezintă Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse, iar duminică, Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS) organizează la Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Piatra-Neamţ, Craiova, Constanţa, Cluj-Napoca, Bacău, Braşov şi Arad, un memorial pentru victimele HIV/SIDA, în cadrul căruia sunt aprinse lumânări în amintirea celor care au murit din cauza acestei boli.
În România, ritualul aprinderii lumânărilor îşi propune să aducă un omagiu colectiv celor 4.788 de români dispăruţi, să transmită un mesaj de încurajare celor 12.089 de persoane (copii şi adulţi) care trăiesc cu HIV/SIDA şi să lanseze un îndemn la prevenire celorlalţi semeni ai lor.
Manifestarea este, în acelaşi timp, o încercare de a mobiliza ‘toate forţele capabile să schimbe cursul epidemiei’, de la autorităţi politice sau religioase, personal medical, asistenţi sociali, profesori, comunităţi artistice, organizaţii nonguvernamentale, jurnalişti, medii de afaceri, până la cei care se vor afla în trecere prin zonele de desfăşurare a evenimentului.
În Bucureşti, ceremonia are loc simultan, de la ora 17,30 la ora 20,30, în Parcul Herăstrău (aleea spre Pavilionul H), Parcul Cişmigiu (intrarea din strada Schitu Măgureanu) şi Parcul Tineretului (intrarea de vizavi de Liceul “Gh. Şincai”).
Campania internaţională prilejuită de Ziua Lumânărilor Aprinse, menită să comemoreze persoanele care s-au stins în urma SIDA, este un proiect de mobilizare, de încurajare a comunităţilor din lumea întreagă, astfel încât acestea să se implice în lupta împotriva SIDA, fie şi numai prin participarea la reculegerea ce are loc anual, în a treia duminică de mai, în toate colţurile lumii.
Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este marcată în peste 3.000 de comunităţi de pe Glob, devenind cea mai amplă mişcare anti-SIDA la nivel mondial. Acţiunea este un program al Consiliului Mondial al Sănătăţii din Washington, celebrat pentru prima oara în 1983, când în lume existau câteva mii de decese datorate acestei maladii.
La nivel mondial, maladia a făcut peste 28 de milioane de victime, iar 39,5 milioane de oameni au fost infectaţi cu HIV.
În România, această zi este marcată începând din 1992.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Centru de diagnosticare cu pozitroni, la Oradea
Stirea urmatoare: Patru tineri au obţinut 60.000 de euro din înşelarea prin internet a zeci de străini »
px

Stiri Asemanatoare

» Pamela ataca SIDA in chiloti
» Nicolas Cage «face» victime la filmări
» Petardele fac victime
» Explozie soldată cu victime, la Sankt-Petersburg
» Ajutoare pentru familiile victimelor exploziei de la Petrila
» Vrancea: Liberalii, solidari cu victimele de la Petrila
» Un pacient bolnav de SIDA a fost anunţat drept vindecat în urma uni transplant de măduvă
» Un elev se sinucide după ce face mai multe victime într-o şcoală din Finlanda
» Giurgiu: Accident cu 15 victime pe DN 5
» Bilanţul victimelor uraganului Hanna depăşeşte 136 morţi, în Haiti

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox