Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

BNR pune în circulaţie o monedă aniversară din argint
Stire din Economie publicata in 04 Jul 2008.

Banca Naţională a României (BNR) va pune în circulaţie, din data de 7 iulie, o monedă de argint dedicată aniversării a 500 de ani de la realizarea primelor tipărituri de pe teritoriul românesc, la Mânăstirea Dealu, potrivit unui comunicat BNR remis Rompres.
Moneda va avea o valoare nominală de 10 lei şi o greutate de 31,103 grame. Aversul prezintă, în partea dreaptă, decoraţiunea frontispiciului unei pagini din Liturghierul tipărit de Macarie în 1508, textul ‘500 DE ANI DE TIPAR PE TERITORIUL ROMANESC’ şi anul de emisiune – 2008, iar în partea stângă, inscripţia ‘ROMANIA’, stema României şi valoarea nominală – 10 LEI.
Reversul prezintă, în partea de sus, incinta Mănăstirii Dealu, văzută prin poarta clopotniţei şi inscripţiile ‘1508′, respectiv ‘MANASTIREA DEALU’, iar în partea de jos, sub un arc de piatră ornamentat, imaginea a doi tipografi din secolul al XVI-lea’.
Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a tematicii emisiunii, redactate în limba română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central. Monedele vor fi prezentate în cutii adecvate, pe al căror capac este inscripţionată sigla BNR.
Tirajul emisiunii este de 500 de exemplare. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a monedelor din argint, din emisiunea dedicată aniversării a 500 de ani de la realizarea primelor tipărituri de pe teritoriul românesc, la Mănăstirea Dealu, se realizează prin sucursalele Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « ISMB a cerut verificarea cărţilor care intră în şcoli
Stirea urmatoare: Kaiser Chiefs au strâns peste 10.000 de fani la Romexpo »
px

Stiri Asemanatoare

» Monedă din argint şi timbru aniversar, pentru Radio România
» Moneda naţională s-a depreciat în raport cu euro
» Un oraş englez lansează propria sa monedă

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox