Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Au ocupat Parlamentul si Presedintia de la Chisinau
Stire din Externe publicata in 08 Apr 2009.

Peste 30. 000 de oameni au marsaluit, ieri, pe strazile din Chisinau cerand anularea scrutinului din 5 aprilie, castigat de comunisti. Manifestantii au patruns in cladirile Parlamentului si Presedintiei si au dat foc la mobilier. O tanara a fost ucisa si doi politisti au murit in conflict, iar cel putin 50 de oameni au fost raniti.
Cei peste 30.000 de manifestanti, in cea mai mare parte tineri si, in plus, simpatizanti ai Partidului Liberal-Democrat din Moldova, au scandat lozinci, precum “Jos comunismul”, “Jos falsificarea” si “Libertate”, au cantat “Ole, ole, Voronin nu mai e!” si au aprins lumanari in fata statuii lui Stefan cel Mare. Unii dintre participantii la miting au aruncat cu oua si hartie igienica in sediul Presedintiei, in timp ce altii au luat cu asalt cladirea Parlamentului, au spart geamurile si au dat foc la mobilier. Portretul sefului statului, Vladimir Voronin, despre care se zvonea, la un moment dat, ca ar fi parasit tara, a fost scos din cladirea Presedintiei si rupt, in vreme ce mai multe dosare si documente au fost aruncate de la ferestrele institutiei. La protest, au participat si mai multi politicieni, care au cerut anularea alegerilor parlamentare de duminica trecuta si repetarea scrutinului. Manifestantii au blocat circulatia pe principala artera a orasului, protestand in fata sediilor Guvernului si Comisiei Electorale Centrale.

Pe larg: Cancan

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Lindsay a rupt-o cu Samantha
Stirea urmatoare: Ileana Lazariuc, din nou cu burta mare »
px

Stiri Asemanatoare

» Parlamentul a adoptat bugetul de stat pe 2009
» Angola a preluat preşedinţia OPEC
» Republica Cehă a preluat preşedinţia Uniunii Europene
» Parlamentul se reuneşte astăzi pentru prima dată
» România preia preşedinţia ICE
» Parlamentul European adoptă simbolurile UE
» Ilie Năstase nu va mai candida la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox