Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Agricultura nu a a absorbit niciun euro în 14 luni
Stire din Politica publicata in 03 Mar 2008.

Agricultura românească nu a absorbit niciun euro din banii proveniţi din fondurile europene în ultimele 14 luni, de când România a intrat în Uniunea Europeană, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, şeful Departamentului de Agricultură, Silvicultură şi Politică Rurală al PSD, Valeriu Steriu.
“Starea agriculturii este cea mai grea din ultimii 4 ani. Ţăraniii nu şi-au primit încă banii pentru producţia de anul trecut. Programele de agricultură care ar putea veni în sprijinul fermierilor nu sunt nici finalizate şi nici demarate. Singurele sume alocate pentru fermieri în ultimele 12 luni sunt compensaţiile pentru calamităţi naturale. Suprafaţa de irigaţii este foarte mică şi dotarea este deficitară. Campania de primăvară este văduvită de bani din cauza lipsei de programe”, a acuzat Steriu.
Potrivit acestuia, pâinea ar fi fost mai ieftină cu 10% şi laptele cu 13% “dacă s-ar fi făcut plăţile la hectar”.
În opinia şefului Departamentului de Agricultură, Silvicultură şi Politică Rurală al PSD, o soluţie pentru scăderea preţului la alimentele de bază ar fi reducerea TVA-ului de 19% care este “cel mai mare din Europa”.
“PSD va insista pentru a soluţiona iniţiativa de scădere a TVA-ului la produsele de bază. Iniţiativa a trecut de Senat urmând să ajungă la Camera Deputaţilor. TVA-ul de 19% este cel mai mare din Europa. Preţul produselor alimentare sunt mult mari decât în ţările europene”, a spus Steriu.
Referindu-se la zootehnie, social-democratul a declarat că în România animalele sunt sacrificate din cauza lipsei furajelor. De asemenea, nici silvicultura nu stă prea bine, perdelele forestiere fiind “din ce în ce mai puţine”.
Valeriu Steriu a anunţat că Departamentul de agricultură al PSD va organiza întâlniri zonale în care se va discuta despre situaţia agriculturii româneşti, la fiecare 3 săptămâni.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Gala Premiilor Gopo în direct din Sala Tronului
Stirea urmatoare: Gheorghe Ştefan susţine că PNL pregăteşte epurări la deconcentrate »
px

Stiri Asemanatoare

» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat
» Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat din funcţiile deţinute în PSD
» Năstase – la Preşedinţie, Geoană – premier
» Geoană: PSD a câştigat alegerile locale
» “Guvernul din umbră” al PSD a prezentat un raport despre eşecurile puterii
» PSD l-a lăsat pe Diaconescu singur în Bucureşti
» Miron Mitrea: Aş fi preferat ca Oprescu să nu candideze
» Mitrea şi Geoană, directori peste Antenele lui Felix
» PSD-PC: Clauză antitrădare
» PSD se aliază din nou cu trădătorul Felix

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox