Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Conducerea PSD va alege luni între Vanghelie şi Oprescu
Stire din Politica publicata in 23 Mar 2008.

Biroul Permanent Naţional al Partidului Social Democrat (PSD) va lua, luni, o decizie finală în privinţa candidatului formaţiunii la Primăria Capitalei.
Conducerea PSD se va pronunţa astfel dacă în cursa pentru Capitală va rămâne preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, sau senatorul Sorin Oprescu, care este susţinut de o parte dintre liderii partidului, dar nu şi de organizaţia condusă de Vanghelie, şi care intenţionează să se înscrie în cursa pentru fotoliul de edil-şef ca independent.
De altfel, Marian Vanghelie a fost nominalizat în această săptămână ca fiind candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, urmând însă ca decizia finală să fie luată în şedinţa de luni a BPN, după cum a anunţat conducerea partidului.
Oprescu nu pare susţinut nici de şeful partidului, Mircea Geoană, care consideră că o candidatură independentă a lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei “ar reprezenta un risc de canibalizare a votului”, susţinând că există mai mulţi factori care ar influenţa un vot pentru turul al doilea de scrutin.
Cu toate acestea, Geoană recunoaşte că Oprescu stă bine în sondaje, dar PSD Bucureşti “îl susţine extrem de energic şi în unanimitate” pentru Primăria Capitalei pe preşedintele acestei organizaţii, Marian Vanghelie.
“Organizaţia PSD Bucureşti a susţinut unanim şi extrem de energic candidatura lui Marian Vanghelie. O decizie finală va fi luată la şedinţa Biroului Permanent Naţional (de luni, n.r.) şi într-un comitet executiv naţional, dar trebuie să ţinem cont şi de dorinţa şi de măsura în care organizaţia municipală se va implica în această competiţie. Văd ca fiind foarte dificil să te lupţi cu adversarul fără să ai sprijinul organizaţiei de Bucureşti”, a precizat Mircea Geoană.
Nici şeful de campanie al social-democraţilor, Miron Mitrea, nu crede că Biroul Permanent al PSD va “întoarce” decizia organizaţiei PSD Bucureşti de a susţine candidatura lui Marian Vanghelie la Primăria Capitalei.
“Mi-e greu să cred că Biroul Permanent va întoarce decizia vreunei organizaţii. Nu poţi să faci campanie fără sprijinul organizaţiei, a declarat Miron Mitrea.
El a spus că are senzaţia că în competiţia pentru Primăria Bucureştiului se pregăteşte o campanie negativă, dar susţine că PSD va promova în acelaşi timp o campanie pozitivă.
Altfel, el nu sfătuieşte niciun membru PSD să candideze independent împotriva propriului partid, iar dacă Sorin Oprescu va avea o astfel de opţiune, spune Mitrea, “probabil va trebui să plece din PSD”.
La şedinţa de luni, Sorin Oprescu se bucură însă de susţinerea unor membri importanţi din conducerea PSD, printre care vicepreşedinţii Nicolae Văcăroiu, Victor Ponta, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, liderii unor organizaţii din teritoriu.
Potrivit unor surse care au participat la discuţiile din ultimele săptămâni de la sediul de campanie al PSD, Sorin Oprescu se bucură de o largă susţinere în rândul liderilor de filiale care se tem că, “alături de un candidat ca Vanghelie, ar avea probleme de imagine”.
Aceleaşi surse au declarat pentru ROMPRES că majoritatea liderilor de organizaţii judeţene au cerut şefului de campanie, Miron Mitrea, să-l convingă pe preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, să nu candideze pentru Primăria Capitalei, întrucât ar avea probleme de imagine în teritoriu.
Printre cei mai aprigi susţinători ai retragerii lui Vanghelie se află organizaţiile judeţene PSD din Alba, Cluj, Gorj. Potrivit aceloraşi surse, mai bine de 60% din organizaţiile PSD ar fi cerut ca Marian Vanghelie să nu candideze pentru Primăria Capitalei.
Vicepreşedintele PSD Nicolae Văcăroiu a afirmat că cel mai potrivit candidat pentru postul de primar al municipiului Bucureşti este Sorin Oprescu, chiar dacă Marian Vanghelie a fost anunţat drept candidat al social-democraţilor.
“Ceea ce s-a declarat până în prezent, inclusiv de către preşedintele Geoană, este sub rezerva confirmării de Biroul Permanent Naţional. Candidatul preferat la ora actuală de bucureşteni este Sorin Oprescu. Organizaţia municipală a venit cu această propunere a lui Vanghelie. Probabil că va fi o discuţie aprinsă luni, când se va lua decizia finală, cu votul majorităţii membrilor Biroului Permanent Naţional.(…) Este clar că Oprescu este pe primul loc în sondaje, dar vom vedea”, a afirmat Văcăroiu.
Preşedintele Senatului şi-a declarat public susţinerea pentru candidatura lui Oprescu, fiind convins că acesta este capabil să ajungă în turul al doilea, unde se va confrunta, cel mai probabil, cu candidatul Partidului Democrat-Liberal.
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că senatorul Sorin Oprescu are, din punct de vedere teoretic, o şansă să fie nominalizat pentru Primăria Capitalei, precizând însă că o poziţie oficială pe acest subiect o va avea după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, când va fi validat candidatul PSD la Bucureşti.
Adrian Năstase nu a ascuns faptul că are o relaţie foarte bună cu senatorul Oprescu, pe care el l-a adus în PSD, precum nici faptul că relaţiile sale cu preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, nu au fost întotdeauna “extrem de apropiate”.
“Dar, ceea ce contează în final nu este relaţia mea cu Marian Vanghelie sau cu Sorin Oprescu, ci o decizie rece, bazată pe şansele reale ca PSD să câştige Primăria Capitalei şi de a da un mesaj politic pentru celelalte organizaţii din ţară”, a subliniat Năstase.
Şi vicepreşedintele PSD Victor Ponta va pleda în şedinţa BPN de luni pentru Sorin Oprescu. El a declarat pentru ROMPRES că susţine ceea ce PSD a promis oamenilor: desemnarea candidatului care se situează cel mai bine în sondajele de opinie.
“Cel mai bine în aceste sondaje se află Sorin Oprescu şi îmi voi ţine promisiunea făcută electoratului”, a subliniat Victor Ponta.
Sorin Oprescu este susţinut, între altele, de conducerea Tineretului Social Democrat (TSD), care nu îl doreşte sub nicio formă pe Marian Vanghelie, a declarat, sâmbătă, pentru ROMPRES, secretarul TSD, deputatul Răzvan Bobeanu. El a precizat că decizia finală aparţine Biroului Politic Naţional şi Comitetului Executiv al PSD.
“Domnul Vanghelie a făcut doar jumătate de pas şi nu cumva să se împiedice după această jumătate de pas. Îl apreciez pe Sorin Oprescu, deşi mă regăsesc mai mult în programele lui Victor Ponta sau Titus Corlăţean. Deci Sorin Oprescu sau Victor Ponta şi în niciun caz Marian Vanghelie”, a precizat deputatul Răzvan Bobeanu.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Grupul Evenimentul Românesc a preluat un brand media local
Stirea urmatoare: Părinţii bucureşteni sfătuiţi asupra dispariţiei copiilor »
px

Stiri Asemanatoare

» Mitrea: Diaconescu va ajunge în turul doi cu Blaga sau Oprescu
» Băsescu îi atacă pe contracandidaţii lui Blaga la Primăria Capitalei
» Sibiu: Johannis, acuzat de falsuri în afişele electorale
» C.V.Tudor îi propune lui Sorin Oprescu să candideze pe listele PRM
» Geoană: O candidatură a lui Oprescu riscă să canibalizeze votul
» Mihai Leu candidează pentru Primăria Hunedoara
» Sorin Oprescu ar putea candida la Primăria Capitalei ca independent
» Candidaţii pentru primăriile municipiilor, doar cu facultate
» Irina Schrotter susţine că este sabotată de PSD
» Ladislau Boloni, candidatul PCM la Primăria Târgu Mureş

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox