Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

PSD critică micşorarea bugetului pentru apărare
Stire din Politica publicata in 08 Mar 2008.

Rectificarea bugetară propusă de Guvern, în preajma Summit-ului NATO de la Bucureşti, reprezintă un pas înapoi în privinţa îndeplinirii sarcinilor asumate odată cu intrarea României în Alianţă, angajamente ce urmăreau atingerea unui nivel optim de operaţionalizare şi interoperabilitate a forţelor, a declarat vineri, pentru ROMPRES, deputatul Gabriel Oprea, şeful Departamentului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională al PSD.
Gabriel Oprea este de părere că priorităţile bugetare pentru anul 2008 în domeniul apărării ar trebui să se stabilească luând în considerare obligaţiile financiare asumate prin investiţiile din anii precedenţi, obligaţiile ce decurg din calitatea de membru NATO, în vederea atingerii interoperabilităţii.
“Bugetul pentru anul 2008 trebuie construit plecând de la noua perspectivă de stat membru al Uniunii Europene, vizându-se atingerea obiectivelor de integrare europeană în domeniu, transparentizarea programelor de înzestrare şi achiziţii prin stimularea participării unor companii competitive, crearea de joint ventures, precum şi aplicarea strictă a principiului egalităţii şanselor în procesul de ofertare. PSD consideră că revizuirea bugetului pentru anul 2008, în scădere cu 800 de milioane de lei pentru Ministerul Apărării este un semnal foarte îngrijorător dat sectorului de apărare”, a spus Gabriel Oprea.
Potrivit deputatului social-democrat, continuarea alocării unui procent de 2,38% din PIB pentru Ministerul Apărării s-a constituit în prioritatea legislativă a PSD în domeniul alocării bugetare pentru sectorul de securitate.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Comisia Europeană va notifica Guvernul în legătură cu taxa auto
Stirea urmatoare: Concurs de fotografii având ca temă salvarea pădurilor »
px

Stiri Asemanatoare

» Ministerul Transporturilor a solicitat 600 milioane de euro la rectificarea bugetară
» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat
» Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat din funcţiile deţinute în PSD
» Năstase – la Preşedinţie, Geoană – premier
» Geoană: PSD a câştigat alegerile locale
» “Guvernul din umbră” al PSD a prezentat un raport despre eşecurile puterii
» PSD l-a lăsat pe Diaconescu singur în Bucureşti
» Miron Mitrea: Aş fi preferat ca Oprescu să nu candideze
» Mitrea şi Geoană, directori peste Antenele lui Felix
» PSD-PC: Clauză antitrădare

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox