Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Majorarea punctului de pensie pentru activitate în grupele I şi II de muncă
Stire din Social publicata in 04 Dec 2008.

Guvernul a adoptat, joi, un act normativ prin care vor fi înlăturate unele inechităţi pentru pensionarii care anterior datei de 1 aprilie 2001 au desfăşurat activităţi în grupa I şi II de muncă. Pensionarii vor primi o majorare a punctului de pensie în funcţie de grupa în care au lucrat, astfel: 0,50 puncte pentru fiecare an de spor, respectiv 0,04166 puncte pentru fiecare lună de spor acordat pentru vechimea realizată la grupa I de muncă şi 0,25 de puncte, respectiv 0,02083 puncte pentru fiecare spor acordat pentru vechimea realizată în activitatea desfăşurată în grupa II de muncă. Aplicarea ordonanţei va aduce o creştere medie a pensiei de 8% pentru beneficiarii acestor prevederi, care se va adăuga creşterii medii de 20,38% datorată majorării punctului de pensie de la 1 octombrie.

Rompres

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Braşov: Bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului, doborât de vânt
Stirea urmatoare: Campanie împotriva violenţei domestice »
px

Stiri Asemanatoare

» Majorarea taxei de poluare şi a primei de casare, aprobată de guvern
» Tăriceanu despre majorarea salariilor profesorilor: Nu se poate!


O opinie pentru "Majorarea punctului de pensie pentru activitate în grupele I şi II de muncă"

  1. Gheorghe Rodica Simona Gheorghe Rodica Simona June 11th, 2009 at 3:55 pm

    In OUG nr. 100/2008 se prevede ca “persoanele care, pana la data de 01.04.2001, au lucrat cel putin 5 ani in fostele grupe I si/sau a II a de munca si care s-au pensionat atat in baza legislatiei anterioare, cat si in baza prevederilor Legii nr. 19/2000″ au dreptul de a solicita recalcularea pensiei privind “sporul acordat pentru vechimea realizata in grupa I sau II de munca”
    Am depus la Casa de Pensii Sector 3 cererea respectiva impreuna cu adeverinta de la locul de munca si am solicitat recalcularea pensiei in baza acestu act normativ.
    Chiar de la ghiseul Casei de Pensii sector 3 mi s-a comunicat ca perioada de lucru in grupele I si II de munca este de 6 ani si nu 5 ani cum prevede OUG si cu mare greutate mi s-a primit cererea. Prin urmare chiar din momentul depunerii cererii mi s-a comunicat ca nu mi se va face nicio recalculare ca nu am 6 ani lucrati in aceste grupe de munca (in cazul meu grupa a II-a)
    Raspunsul Casei de Pensii sector 3 nu a fost justificat pe baza unor acte normative, ci pur si simplu mi s-a spus ca nu mi se va aproba cererea pentru ca nu am lucrat 6 ani in grupa a II-a de munca.
    Va solicit un raspuns, care este perioada legala, 6 ani asa cum sustine Casa de Pensii sector 3 sau 5 ani cum prevede OUG nr. 100/2008.
    Va multumesc.

    Cu stima,
    Gheorghe Rodica Simona


Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox