Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Mircea Sandu spune că nu ştia de prejudiciul cauzat de transferurile de fotbalişti
Stire din Sport publicata in 25 Mar 2008.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a confirmat, marţi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că a fost citat de procurori pentru a da o declaraţie în calitate de martor în dosarul privind transferurile de fotbalişti.
Mircea Sandu a refuzat să dezvăluie ce a vorbit cu procurorii, declarând că nu ştie dacă pe viitor va mai fi citat la Parchet.
Întrebat dacă ştia de prejudiciul cauzat de aceste transferuri şi stabilit de DNA la zece milioane de euro, Mircea Sandu a răspuns că nu era la curent cu acest prejudiciu şi că oricum nu era treaba lui să se intereseze.
În legătură cu existenţa unei practici care presupune declararea unor sume mai mici decât cele reale din transferurile din fotbal, preşedintele FRF a precizat că nu ştie exact ce sume sunt stabilite, dar că atât timp cât DNA a demarat o anchetă se va stabili şi care este adevărul.
Luni a fost audiat la DNA şi fostul preşedinte al clubului Rapid Dinu Gheorghe. La ieşirea din sediul DNA, Dinu Gheorghe a declarat că a fost audiat în calitate de martor în dosarul privind transferurile de fotbalişti.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală, pe 10 ianuarie 2008, pentru săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, faţă de mai mulţi oameni din fotbal, care, împreună sau în parte, prin tranzacţii ilegale şi folosire de interpuşi, au externalizat sume de peste zece milioane de euro cuvenite cluburilor pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activităţi de impresariat.
Este vorba despre preşedinţii cluburilor Rapid şi Gloria Bistriţa, Gheorghe Copos şi, respectiv, Jean Pădureanu, preşedintele executiv al Clubului de Fotbal Dinamo, Cristian Borcea, foştii preşedinţi ai cluburilor Dinamo şi Oţelul Galaţi, Mircea Stoenescu şi Mihai Stoica, acţionarul la Dinamo Gigi Neţoiu, impresarii Ioan şi Victor Becali şi Gheorghe Popescu, precum şi avocatul Sică Puşcoci.
Din probele administrate până în prezent, respectiv răspunsurile primite în 17 comisii rogatorii efectuate în mai multe state din Europa şi Asia – între care China, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Italia -, precum şi analizele efectuate de Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Garda Financiară, a rezultat că, în perioada 1999-2005, cea mai mare parte a sumelor cuvenite cluburilor au fost transferate în conturile unor firme off-shore din Insulele Virgine şi Olanda, iar, ulterior, unii dintre învinuiţi şi-au însuşit în interes personal sumele externalizate.
Conform DNA, banii au reprezentat drepturi ale cluburilor de fotbal Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi rezultate din transferul în străinătate a 12 fotbalişti: Cosmin Contra, Paul Codrea, Florin Cernat, Bogdan Mara, Lucian Sănmărtean, Florin Bratu, Dan Alexa, Adrian Mihalcea, Nicolae Mitea, Cristian Dulca, Ionel Ganea, Iulian Arhire.
Potrivit DNA, cei opt au cauzat, în dauna celor patru cluburi, un prejudiciu de peste 10 milioane de euro, reprezentând diferenţa dintre sumele real încasate prin transferurile de fotbalişti şi sumele efectiv înregistrate în contabilitatea cluburilor.
De asemenea, prin neînregistrarea în contabilitatea celor patru cluburi a veniturilor rezultate din transferuri şi, implicit, prin diminuarea veniturilor impozabile, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 1,7 milioane de euro, susţin procurorii.
Totodată, raportat la valorile reale ale sumelor de transfer, nu s-a perceput de către Federaţia Română de Fotbal procentajul aferent fiecărui transfer, în conformitate cu reglementările interne, prejudiciul în dauna Federaţiei totalizând aproximativ 600.000 euro.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « AXN transmite, din aprilie, sezonul patru al serialului Lost – Naufragiaţii
Stirea urmatoare: Bechtel va reuşi să predea 45 de kilometri de autostradă în 2008 »
px

Stiri Asemanatoare

» Oţelul joacă tare! Patru transferuri într-o zi!
» Sârbii, cu un pas la Mondiale! Serbia 1-1 Franţa
» Mazilu: “Am avut meciul în mână, toţi suntem supăraţi”
» Optimism total! 80% din cei 7000 votanţi cred în victoria contra Austriei!
» Halle Berry va fi instructor de scufundări
» Se întoarce Bornescu?
» România, învinsă de Germania în Liga Europeană
» Give me 5!
» Se poartă GAY în 2009
» “Sunt în stare de şoc! Nu-mi revin”

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox