Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

CFR a suplimentat numărul trenurilor, pentru a asigura transportul celor care vor să voteze
Stire din Alegeri 2008 publicata in 28 Nov 2008.

CFR Călători a suplimentat numărul de trenuri şi a ataşat încă 80 de vagoane celor deja existente pentru a asigura transportul tuturor celor care vor să voteze duminică, 30 noiembrie, a declarat, vineri, Alexandru Noapteş, director general CFR Călători.

‘Noi suntem pregătiţi să asigurăm transportul tuturor celor care vor să meargă să voteze. CFR a suplimentat numărul de trenuri spre destinaţiile importante: Bucureşti – Iaşi şi retur, Bucureşti – Bacău şi retur, Bucureşti – Mărăşeşti şi retur şi Bucureşti – Braşov şi retur’, a precizat Noapteş.

Pe de altă parte, el s-a referit şi la aglomeraţia creată în Gara de Nord din cauza numărului mare de tineri care au venit să-şi procure biletele gratuite pentru a merge la vot în localităţile de domiciliu.

Potrivit directorului general al CFR Călători, timpul necesar pentru eliberarea biletelor de tren în Gara de Nord a crescut de la 30 de secunde la patru minute deoarece pentru tinerii între 18 şi 25 de ani care vor să meargă la vot în localităţile de domiciliu nu pot fi emise bilete electronice, legea obligând ca biletele de tren să poarte datele de identitate.

‘Potrivit memorandumului aprobat care prevede gratuitatea pentru tinerii între 18 şi 25 de ani care vor să meargă la vot în localităţile de domiciliu, biletele eliberate trebuie să poarte datele de identitate ale acestora. Ca atare, aceste bilete nu pot fi eliberate electronic, ci manual, iar timpul mediu de emitere creşte de la 30 de secunde la patru minute’, a spus Alexandru Noapteş.

El a precizat că tinerii între 18 şi 25 de ani care vor să-şi procure bilete se pot adresa şi caselor agenţiilor de bilete din Bucureşti şi din ţară ale CFR Călători, cu şase ore înainte de ora plecării trenurilor respective.

‘Din păcate, în agenţiile din ţară nu s-au eliberat astfel de bilete deoarece nu a fost cerere. Îi informez pe călători că pot oricând să-şi procure aceste bilete de la agenţiile CFR nu doar din Gara de Nord. În pofida faptului că am dublat numărul de case nu am putut evita aglomeraţia’, a spus Alexandru Noapteş.

El a adăugat că un alt motiv al aglomeraţiei din Gara de Nord din ultimele 24 de ore îl constituie şi faptul că mulţi tineri între 18 şi 25 de ani care şi-au luat bilete s-au prezentat la casieriile din Gara de Nord pentru a primi banii înapoi.

Numărul estimat al turiştilor care vor părăsi Capitala în mini-vacanţa de trei zile prilejuită de sărbătorirea Zilei Naţionale pe 1 Decembrie va creşte cu 30%, preferate fiind staţiunile şi pensiunile de pe Valea Prahovei şi zona Bran- Moeciu.

‘Circa 10.000 de turişti îşi vor petrece această mini-vacanţă în pensiunile din apropierea Bucureştiului, gradul de ocupare fiind de circa 80% pe Valea Prahovei şi zona Bran – Moeciu şi de 60% la pensiunile din Argeş. Din câte am înţeles, sunt şi turişti care au rezervat zilele de duminică, 30 noiembrie, şi luni, 1 Decembrie, deoarece unii preferă să voteze şi apoi să plece din Bucureşti’, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Maria Stoian, preşedinte de onoare al Asociaţiei pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural.

Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, numărul turiştilor care au făcut rezervări pe Valea Prahovei şi la pensiunile din Bran sau structurile de cazare de aici a crescut cu 30% faţă de un sfârşit de săptămână normal.

‘Cred că vor fi cu 30% mai mulţi turişti decât de obicei în week-end, având în vedere că sunt mai multe zile libere. Este greu de estimat câţi dintre turişti vor pleca pentru că unii se vor duce la vot, alţii vor prefera muntele’, a spus Traian Bădulescu, purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Agerpres

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Vadim: PSD Titel Petrescu îndeamnă la vot pro-PRM
Stirea urmatoare: Costul unui SMS în roaming: maxim 11 eurocenţi »
px

Stiri Asemanatoare

» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare
» Gorj: Centenarii gorjeni şi-au exercitat dreptul la vot
» Vrancea: Modele de buletine de vot, găsite într-o maşină
» CV Tudor: Parlamentul n-o să reziste până la Paşte
» Adriean Videanu a votat pentru o clasă politică nouă
» Chişinău: Zeci de români nemulţumiţi că nu pot vota în Republica Moldova

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox