Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

În Italia sunt aşteptaţi la vot cel mult 45.000 de români
Stire din Alegeri 2008 publicata in 30 Nov 2008.

Corespondentul AGERPRES, Marius Frăţilă, transmite: La cele 19 secţii de votare deschise duminică dimineaţă în 14 oraşe de pe teritoriul Italiei, ţară unde se află o comunitate de peste 1 milion de cetăţeni români, sunt aşteptaţi la urne cel mult 45.000 de români, acesta fiind numărul total al buletinelor de vot, potrivit Ambasadei României de la Roma.

Potrivit estimării unora dintre asociaţiile comunităţii româneşti, precum şi a unora dintre membrii partidelor cu candidaţi în acest colegiu, la vot se vor prezenta în jur de 20.000 de români, având în vedere şi experienţa scrutinurilor organizate în anii anteriori (la alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007 nu au votat nici măcar 3.000 dintre românii din Italia).

Pe lângă dezinteres, un alt obstacol pentru prezenţa la urne a românilor din Italia este şi vremea urâtă, mai ales în zona de nord a Peninsulei, unde au fost anunţate precipitaţii abundente sub formă de ploaie şi zăpadă, în centru şi în sud fiind de asemenea o vreme ploioasă, cu vânt puternic.

La primele ore ale dimineţii, la Roma s-a dezlănţuit o furtună puternică, însoţită de descărcări electrice şi pe alocuri de grindină, care a dus şi la producerea câtorva accidente în lanţ pe autostrăzile de la periferia oraşului.

În capitala Italiei au fost organizate 4 secţii de votare, dintre care două în locaţiile tradiţionale, la sediul Secţiei Consulare a Ambasadei, în Via del Serafico nr. 69, şi la Accademia di Romania, în Piazza Jose de San Martin nr. 1, fiind obţinute prin solicitare de la autorităţile locale de la Roma alte două locaţii, în sediul Municipio VII, via F. Conti nr. 11 şi la Centro Anziani di Settecamini al Municipio V, în Via Canterano 12.

La Milano, românii vor avea la dispoziţie două secţii organizate la Consulatul General al României, în Via Gignese n.2, iar la Torino alte două secţii în sediul Consulatului General din Via Ancona nr. 7. Au mai fost organizate secţii de votare la consulatele onorifice ale României din Genova – Via Casaregis, 50/15, Firenze – Via Lungarno Vespuci nr.30, Treviso – Via P. Bembo nr. 79 şi Trento – Via Romano Guardini nr. 31.

Alte 7 secţii de votare au fost organizate cu sprijinul autorităţilor locale la Padova – Corso Milano, nr. 123; Palermo – Piazza Pretoria, 1 -Palazzo delle Aquile; Cagliari – Via Montevecchio, 29 – Circoscrizione 3; Napoli – Via De Giaxa, 12 – Comando Centrale dei Vigili Urbani; Bolognia – Via Zanardi nr. 249 – Centro ‘Il Cubo’; Trieste – Piazza Constanzi, nr.2; Bari – Via Cairoli 2 – Palazzo di Citta.

Cetăţenii români cu domiciliul în Italia pot vota pe baza paşaportului simplu valabil cu menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate. Cetăţenii români rezidenţi pe teritoriul italian pot vota pe baza unui act de identitate românesc valabil – paşaportul simplu sau carte de identitate, însoţit de unul dintre următoarele documente emise de autorităţile italiene, care să dovedească reşedinţa: carte de identitate italiană pentru străini eliberată de primăria locală, atestat de înregistrare în registrul de populaţie rezidentă de la primăria locală sau certificat de reşedinţă emis de primăria locală.

Ambasada României în Italia a informat de la începutul campaniei electorale că, în conformitate cu Legea nr. 35/2008, nu se va putea vota pe baza titlului de călătorie, recomandându-le tuturor cetăţenilor români cu actele de identitate expirate sau pierdute şi care doresc să voteze la 30 noiembrie să se adreseze din timp Secţiei Consulare de la Roma şi consulatelor generale din Milano şi Torino pentru a solicita preschimbarea sau solicitarea altora noi.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Alba: Peste o sută de preşedinţi, vicepreşedinţi şi membri, înlocuiţi
Stirea urmatoare: Harghita: Tineri care împlinesc 18 ani în ziua alegerilor »
px

Stiri Asemanatoare

» Patriciu crede că responsabilitatea aleşilor uninominal va fi mai mare
» În Bucureşti 3,66% dintre alegători s-au prezentat la vot până la ora 10,00
» Prezenţa la vot până la ora 10.00 a fost de 4,87%
» Timiş: Puseu hipertensiv în secţia unde a votat ministrul
» Rodica Nassar: Votez pentru o echipă puternică în sectorul 2
» Sergiu Nicolaescu doreşte un Parlament care să muncească
» Theodorescu: Votul meu a mers spre un candidat pe care-l prefer
» Preşedinte de secţie de votare minor
» Dolj: Geoană a votat în Dăbuleni, la secţia 200
» Sulfina Barbu: Am votat pentru oameni cu experienţă

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox