Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

“Faustul”lui Purcărete, în topul preferinţelor FITS 2008
Stire din Cultura si Media publicata in 26 May 2008.

Spectacolele Teatrului Naţional Radu Stanca se anunţă cele mai bine vândute evenimente de la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu – Energii 2008, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al festivalului, Sergiu Olteanu, transmite corespondentul ROMPRES.
După ce a câştigat premiul pentru “Cea mai bună scenografie”, “Cea mai bună actriţă în rol principal” şi a fost nominalizat la Gala UNITER la categoria “Cel mai bun spectacol al anului”, mega-producţia “Faust” a atras un public numeros la prima reprezentaţie de la festival, cea din 31 mai, toate biletele puse în vânzare fiind epuizate.
Pentru reprezentaţiile din 1, 6 şi 7 iunie au fost deja vândute jumătate dintre bilete, iar începând de luni, 26 mai, vor fi scoase la vânzare biletele pentru alte două spectacole mult aşteptate: “Lulu” în regia lui Silviu Purcărete şi “Astăzi nu se fumează” în regia lui Gavril Pinte.
Spectacolul “Faust” de Goethe în regia lui Silviu Purcărete a avut premiera în luna septembrie a anului 2007, anul în care Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, numărându-se printre manifestările care au deschis stagiunea 2007-2008 la Teatrul Naţional “Radu Stanca”.
De la data premierei au avut loc 21 de reprezentaţii, toate jucate cu casa închisă. “Faust” este cea mai grandioasă producţie teatrală montată vreodată la Sibiu şi se joacă într-o hală industrială de aproximativ 1.500 de metri pătraţi, în proiect fiind implicaţi peste 70 de actori.
La începutul acestui an, “Faust” a fost cumpărat cu 250.000 de euro pentru trei reprezentaţii la Festivalul de la Frankfurt, dedicat special creaţiei lui Goethe, eveniment care se va desfăşura în perioada 28 august – 7 septembrie. În Germania, spectacolul lui Silviu Purcărete se va juca într-un depou de tramvaie, organizat special pentru această montare.
“Astăzi nu se fumează”, în regia lui Gavril Pinte este un spectacol – călătorie jucat într-un autobuz, care se doreşte o continuare a spectacolului “Un tramvai numit Popescu” şi se bazează pe opera a doi dintre cei mai mari poeţi români contemporani: Iustin Panta şi Mircea Ivănescu. În perioada 29 mai – 8 iunie, vor avea loc cinci reprezentaţii pentru care vor fi puse în vânzare 125 de bilete la preţul unic de 10 lei.
O altă producţie a Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu este “Lulu”, de Frank Wedekind, în regia lui Silviu Purcărete, care va fi jucată în primele două zile ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. S-au pus în vânzare pentru cele două reprezentaţii 176 de bilete. Preţul unui bilet va fi de 10 lei, preţ unic la care nu este valabilă reducerea de care ar beneficia în mod normal: elevii, studenţii, pensionarii şi militarii în termen.
Biletele la aceste spectacole dar şi la alte reprezentaţii ale FITS 2008 pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală din Sibiu din str. Nicolae Bălcescu nr. 17. Cei care doresc mai multe detalii despre modalitatea de achiziţionare a biletelor sunt rugaţi să acceseze site-ul www.sibfest.ro, pagina oficială a festivalului.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Parade, spectacole de teatru şi acrobaţii pe străzile Capitalei
Stirea urmatoare: Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi marcată în parcul “Al.I. Cuza” »
px

Stiri Asemanatoare

» Maramureş: A început a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru
» ‘Lear’ în regia lui Andrei Şerban
» Apocalyptica, Deus şi Jean-Luc Ponty, capete de afiş la festivalul Stufstock
» Festival de muzică şi teatru, în memoria lui Florian Pittiş
» Festival internaţional de circ, în parcurile Capitalei
» Festivalul Filmului European a ajuns la final
» DJ Vasile, Matze şi Electric Brother se reunesc la B’ESTFEST 20
» Filmul lui Marian Crişan premiat la Cannes, prezentat la TIFF
» Parade, spectacole de teatru şi acrobaţii pe străzile Capitalei
» Andrei Şerban: Publicul român e mai dur decât cel american

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox