Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi marcată în parcul “Al.I. Cuza”
Stire din Diverse publicata in 26 May 2008.

Ziua Internaţională Copiilor Dispăruţi a fost marcată, duminică în parcul “Al.I. Cuza” (fostul IOR) prin spectacole de teatru pentru copii, reprezentanţii de pantomimă, de concursuri de grafitti şi desene, dar şi prin lansarea campaniei de prevenire a dispariţiei copilului “Siguranţa copilului tău depinde mai ales de tine”.
Campania este realizată de Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual “Focus”.
În Parcul “Al.I. Cuza” a fost amplasat şi un labirint, simbol al sentimentului pe care îl au copiii atunci când se rătăcesc şi nu mai găsesc drumul înapoi spre casă.
“Am realizat această campanie pentru a informa părinţii în legătură cu ceea ce au de făcut pentru a preveni dispariţia copiilor lor şi pentru a şti cine-i poate ajuta sau ce trebuie să facă în cazul în care copiii lor pleacă de acasă. E o campanie desfăşurată în mai multe ţări ale lumii şi a avut succes şi sper să aibă succes şi în ţara noastră”, a declarat, pentru ROMPRES, preşedintele Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual “Focus”, Mihaela Geoană.
În cadrul campaniei se vor împărţi fluturaşi, se vor publica anunţuri în presă şi se vor lipi afişe cu copii dispăruţi în staţiile de metrou, RATB, SNCFR.
Mihaela Geoană a precizat că pe tot timpul anului este deschisă în regim permanent linia gratuită de urgenţă 0800-822-116, care reprezintă primul punct de contact între “Focus” şi publicul larg.
Operatorii predau cazurile semnalate de părinţi unui manager de caz. Call-center-ul dispune şi de un soft special care permite înregistrarea tuturor convorbirilor purtate.
“Sunt motivaţii multiple ale plecărilor de acasă, precum situaţia familiei, relaţia de ataşament dintre copil şi părinte, uneori precară, situaţia socială sau situaţie educaţională”, a explicat directorul executiv al Centrului, Gabriela Coman.
Directorul a spus că în ultima vreme rata dispariţiilor copiilor cu vârste între 13 şi 15 ani a crescut. Potrivit acestuia, în urmă cu aproximativ doi ani, dispariţiile erau mai frecvente în rândul copiilor de 16-18 ani.
Gabriela Coman a spus că în ultimul an de zile au primit 550 de sesizări despre copii dispăruţi, 45 dintre acestea rămânând nerezolvate. Directorul a explicat o rată mai mare a cazurilor de copii dispăruţi se înregistrează mai ales pe timpul verii, când unii dintre aceştia se duc pe litoral sau caută de muncă pe litoral.
La rândul său, comisarul-şef al Departamentului de Urmăriri al Inspectoratului General de Poliţie, Adrian Dumitrescu, a declarat pentru ROMPRES, că în cursul anului trecut au fost sesizate 3.000 de dispariţii, mare parte dintre acestea, aproape sută la sută fiind rezolvate. “Studiile efectuate arată că aproximativ 95% dintre dispariţii sunt plecări voluntare cauzate de neînţelegeri cu părinţii, anturajul sau din cauza situaţiei economice a familiei”, a explicat comisarul.
Dumitrescu a precizat că sunt mult mai mulţi copii dispăruţi pe segmentul 16-18 ani, iar cazurile de fete dispărute sunt de trei ori mai multe decât cazurile de băieţi. “În ultimii trei ani părinţii au prins încredere în poliţie şi la orice întârziere a copilului lor, sesizează imediat poliţia”, a conchis comisarul
Potrivit acestuia, de la începutul anului 2008 au fost înregistrate 1.450 de dispariţii ale copiilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « “Faustul”lui Purcărete, în topul preferinţelor FITS 2008
Stirea urmatoare: Andrei Tudor, desemnat cel mai bun compozitor la Eurovision »
px

Stiri Asemanatoare

» Copiii lui Michael nu vor merge la şcoală
» Audierile pentru custodia copiilor lui Michael anulate
» După dezmăţul din Ibiza, Jordan se teme să nu-şi piardă copiii
» Si-a ucis copiii nenascuti pentru ca se plictisea
» Jean Paul Gaultier lansează o linie pentru copii
» Copii-gigolo, între care şi români, se prostituează în zona gării centrale din Napoli
» Alba: Autocar cu copii, răsturnat pe DE 68
» Jennifer Lopez nu mai vrea copii
» Copiii din Sanremo şi cei din Braşov construiesc o punte a speranţei
» Nume „cool“ pentru copiii celebrităţilor

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox