Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Ioan Mircea Paşcu, nemulţumit că filmul “California Dreamin’” ne va reprezenta la festivalul organizat de PE
Stire din Cultura si Media publicata in 19 Feb 2008.

Europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu (PSE/PSD) a solicitat, luni seara, conducerii Parlamentului European să analizeze chestiunea filmului care va reprezenta România la festivalul de film organizat de PE cu ocazia Anului dialogului intercultural şi să ia măsurile care se impun în acest sens.
Paşcu a criticat faptul că alegerea filmului ‘California Dreamin” a fost făcută de oficiali europeni, şi nu de partea română şi a susţinut că filmul nu prezintă, prin tematică, valori care ţin de dialogul intercultural.
“Din câte am înţeles, propunerea iniţială a României nu a fost acceptată, pe considerentul că nu răspundea temei. Numai că producţia care o înlocuieşte – filmul ‘ California Dreamin” – are neajunsuri şi mai mari în acest sens” – a afirmat eurodeputatul, în plenul Parlamentului European, potrivit unui comunicat de presă.
El a arătat că, ‘în timp ce toate celelalte filme transpun dialogul intercultural la nivel personal, uman, filmul ‘California Dreamin” relatează un caz imaginar al unui transport american prin România, oprit de autorităţile locale, care se termină printr-un…război civil (!?)’.
‘Filmul este pigmentat cu limbaj obscen, scene de sex şi violenţă explicite, caz singular în festival. Nu cred că acestea sunt ‘virtuţi’ ale dialogului intercultural’ – a adăugat europarlamentarul român.
În opinia lui Ioan Mircea Paşcu, “cel mai mare neajuns este că, aparent, alegerea acestui film nu aparţine părţii române, ci funcţionarilor Parlamentului European”.
“Dacă este adevărat, lucrurile sunt grave, întrucât un concept apolitic, cum este dialogul intercultural, este politizat conştient din raţiuni obscure, prejudiciind imaginea unei ţări membre UE. În consecinţă, solicit conducerii Parlamentului European să analizeze chestiunea şi să ia măsurile care se impun” – a conchis europarlamentarul social-democrat.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Procurorii DNA i-au prezentat lui Zsolt Nagy învinuirile
Stirea urmatoare: SRTv protesează faţă de decizia Curţii Supreme de Justiţie din Chişinău »
px

Stiri Asemanatoare

» Festivalul Filmului European a ajuns la final
» Filmul lui Marian Crişan premiat la Cannes, prezentat la TIFF
» Festivalul Filmului European, la ediţia a XII-a
» Primul festival de film documentar la Bucureşti
» Festivalul Internaţional de Film B-EST debutează la Cinematograful Scala
» Filme româneşti în deschiderea Festivalul de Film New Europe
» S-a deschis Festivalul Filmului Francofon
» Apocalyptica, Deus şi Jean-Luc Ponty, capete de afiş la festivalul Stufstock
» Maramureş: A început a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru
» Festival internaţional de circ, în parcurile Capitalei

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox