Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Joaquin Cortes, în spectacol la Sala Palatului
Stire din Cultura si Media publicata in 07 Mar 2008.

Celebrul dansator de flamenco Joaquin Cortes revine pentru a treia oară în România cu spectacolul “Gitanos”, ce va avea loc vineri, la Sala Palatului din Capitală, informează organizatorii.
Dansatorul, ale cărui picioare sunt asigurate pentru trei milioane de dolari, a venit la Bucureşti în iunie 2006, când a prezentat spectacolul “Mi soledad”, şi în decembrie 2007, când a susţinut spectacolul “Zapatos Blancos”, ambele jucându-se cu casa închisă.
Joaquin Cortes este considerat cel mai mare dansator de flamenco din lume. S-a născut în Cordoba (Spania), în 1969, dar a locuit, după aceea, împreună cu familia sa, la Madrid. A studiat dansul clasic începând de la vârsta de 12 ani, afirmându-se ca solist al Baletului Naţional Spaniol.
A evoluat până acum în faţa a peste 12 milioane de spectatori, în 600 de locaţii diferite, la evenimente precum Premiile Grammy, Oscar sau Nobel, împreună cu personalităţi din lumea baletului, printre care Maia Pliseţkaia şi Peter Schauffuss.
Cariera de dansator a fost completată de cea de coregraf, Joaquin Cortes cunoscând succesul cu spectacole precum “Carmen” de Bizet, la Arenele din Verona, sau “Don Quijote”, cu Baletul din Caracas.
Din 1992, are propria companie de dans: “Joaquin Cortes Ballet Flamenco”. Spectacolele sale – “Cibayí”, “Gipsy Passion”, “Soul”, “Live”, “De amor y odio” – au avut un mare succes în rândul spectatorilor în turneele din întreaga lume.
De asemenea, s-a remarcat şi în domeniul cinematografiei, deţinând roluri în filmele unor regizori de renume: Pedro Almodovar, Carlos Saura, Manuel Palacio sau Spike Lee.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Kovesi: Sistemul juridic este aproape în colaps
Stirea urmatoare: Bucureştiul îşi va promova imaginea la Cannes »
px

Stiri Asemanatoare

» Paris Hilton, spectacol la Cannes
» Spectacol şi lansare de manuscris ale maestrului Radu Beligan
» Johnny Depp va fi Pălărierul Nebun
» Mariana Nicolesco, contestată
» Ne ducem la Oscar cu „Restul e tăcere”
» Execuţie ca spectacol
» ‘Lear’ în regia lui Andrei Şerban
» “Noaptea Devoratorilor de Publicitate”, la Sala Polivalentă
» DJ-ul Armin van Buuren mixează, sâmbătă, la Arenele Romane
» Apocalyptica, Deus şi Jean-Luc Ponty, capete de afiş la festivalul Stufstock

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox