Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Marga Barbu a incetat din viata
Stire din Cultura si Media publicata in 02 Apr 2009.

Doamna westernului romanesc, Marga Barbu, a fost una dintre acele actrite care au interpretat roluri memorabile in cinematografia romaneasca, alaturi de marele actor Florin Piersic. Frumoasa si talentata, a jucat in peste 30 de filme printre care si “Zestrea domnitei Ralu”, “Bietul Ioanide” si “Colierul de turcoaze”, iar numele ei se afla in galeria marilor actori de la Nottara. A fost casatorita cu scriitorul Eugen Barbu, care a creat multe dintre scenariile filmelor in care actrita a jucat. Marga nu a sters niciodata amintirea sotului sau, numele lui fiind scris pana astazi chiar pe soneria casei sale. Acesta a fost primul semn ca scriitorul nu a parasit caminul in care si-a insemnat, zi de zi, povestea unei vieti de iubire. Marga Barbu a mai fost casatorita si cu actorul Constantin Codrescu.
A fost recompensata cu doua premii ACIN, in 1968 si 1971, iar in 2004 a fost decorata de presedintele Ion Iliescu cu Ordinul national “Serviciu Credincios” in grad de cavaler, distinctie oferita pentru intreaga activitate artistica.

Pe larg: Cancan

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « “Nikita mi-a furat hainele din casa”
Stirea urmatoare: Politist filmat in timp ce fura din magazin »
px

Stiri Asemanatoare

» Ticu Dumitrescu a încetat din viaţă
» Paul Newman a încetat din viaţă la vârsta de 83 de ani
» Actorul Ştefan Iordache a încetat din viaţă
» S-a stins din viaţă interpreta de muzică populară Valeria Peter Predescu

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox