Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Premiera filmului “Supravietuitorul” al lui Sergiu Nicolaescu, reprogramata
Stire din Cultura si Media publicata in 26 Jan 2008.

Premiera filmului “Supravieţuitorul” al lui Sergiu Nicolaescu, ce urma să aibă loc pe data de 1 februarie, a fost reprogramată pentru 11 aprilie, a declarat, pentru ROMPRES, Georgiana Bujgoi, PR Executive la MediaPro Distribution.
Motivul amânării lansării filmului este boala regizorului.
Sergiu Nicolaescu este internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, fiind operat, zilele trecute, pentru a doua oară, după ce pe 8 ianuarie a fost supus unei intervenţii chirurgicale din cauza unui hematom la cap.
Filmările la “Supravieţuitorul” au avut loc în vara anului 2007 şi au durat 41 de zile.
În limbaj tehnic, această parte de producţie înseamnă 31.000 de metri de peliculă, o distribuţie formată din 45 de actori şi o echipă de 84 de persoane, după cum anunţa, la finalul filmărilor, producătorul MediaPro Pictures.
“Supravieţuitorul” a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi s-a filmat la Studiourile MediaPro din Buftea.
Acesta este cel de-al şaselea lungmetraj care îl are în prim-plan pe comisarul Moldovan, după filmele “Cu mâinile curate”, “Ultimul cartuş”, “Un comisar acuză”, “Revanşa” şi “Duelul”, ultimul fiind realizat cu 26 de ani în urmă.
“După ce am lansat ‘Duelul’, mi-a fost clar că nu mai aveam cum să fac film poliţist. Regimul nu mi-ar mai fi permis”, explica Sergiu Nicolaescu, precizând că a urmat apoi perioada aceea de câţiva ani după Revoluţie când s-au făcut foarte puţine filme româneşti, aşa că a preferat să mai aştepte. El preciza că ideea de a continua seria “Comisarul Moldovan” apăruse de multă vreme, dar scenariul l-a scris abia cu un an şi jumătate în urmă.
Filmările la “Supravieţuitorul” au avut loc la Praga, la Palatul Snagov, Teatrul Odeon, Casa Oamenilor de Ştiinţă şi la Buftea, în studiouri.
Printre interpreţii rolurilor principale se numără Sergiu Nicolaescu, Vladimir Găitan, George Mihăiţă, Jean Constantin.
Cea mai mare parte din acţiunea filmului se petrece în anii ‘70, însă există şi un al doilea plan temporal justificat de amintirile comisarului, plasat în anii ‘40. Acest lucru a îngreunat puţin casting-ul pentru că o parte din personaje apar în ambele perioade, ceea ce presupunea ca între actorii care le interpretează să existe o oarecare asemănare fizică. Producătorul susţine că cel mai simplu a fost în cazul actorilor George Mihăiţă şi fiul acestuia, Tudor, care seamănă foarte bine.
Pentru alegerea comisarului Moldovan (varianta tânără) nu a fost prea uşor. După un casting la nivel naţional, s-a luat hotărârea să se caute interpretul potrivit în afara ţării – mai precis în Cehia, acolo unde a avut loc şi prima săptămână de filmări.
Comisarul Moldovan tânăr este întruchipat de Petr Falc, un actor ceh în vârstă de 32 de ani, pentru care “Supravieţuitorul” a însemnat debutul în lungmetraj.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Taxa de monta, ridiculizata de stapanii de caini
Stirea urmatoare: TI prezinta rezultatele proiectului legat de combaterea spalarii banilor »
px

Stiri Asemanatoare

» “Supravieţuitorul” regizat de Sergiu Nicolaescu va avea premiera vineri
» Spectatori în picioare la premiera filmului lui Radu Gabrea
» Filmul “Cocoşul decapitat,” promovat în versiunea româno-maghiară
» “Război pe calea undelor” în premieră la Londra
» Festivalul Filmului European a ajuns la final
» Marian Crişan se aştepta să câştige Palme d’Or
» Filmul lui Marian Crişan premiat la Cannes, prezentat la TIFF
» Trei filme lansate de Transilvania Film pe marile ecrane
» Tragedia navei “Independenţa”, într-o ecranizare de Sergiu Nicolaescu
» Andrei Şerban: Publicul român e mai dur decât cel american

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox