Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Trofeele din primele ediţii revin la “Cerbul de aur”
Stire din Cultura si Media publicata in 23 Mar 2008.

Festivalul internaţional de muzică pop “Cerbul de Aur”, care se va desfăşura în perioada 3-7 septembrie, la Braşov, va avea trei premii principale – Cerbul de Aur, de Argint şi de Bronz -, ca la primele patru ediţii.
Cele trei trofee, care au fost decernate ultima oară în 1971, valorează, în prezent, 10.000, 7.000, respectiv 5.000 de euro, premii pentru care vor concura în etapa finală, transmisă pe 6 septembrie în direct de TVR 1, nouă concurenţi.
Potrivit site-ului oficial al festivalului, candidaţii se pot înscrie în competiţie până pe 5 mai, iar apoi vor intra în preselecţia Cerbului de Aur care se va avea loc între 6 şi 15 mai pentru artiştii străini şi între 15 iulie şi 1 august pentru cei români. În această fază a competiţiei un juriu desemnat de către organizator va selecta maximum 30 de concurenţi, din care trei vor reprezenta România, pe baza materialelor depuse sau trimise de către aceştia.
În cea de-a doua etapă a competiţiei, concurenţii se vor întrece în cele trei semifinale transmise de televiziunea publică pe 3, 4 şi 5 septembrie. Primii trei artişti clasaţi la finalul fiecăreia dintre cele trei semifinale vor concura în marea finală.
În acest context, juriul finalei va putea acorda un “Premiu Special”, iar “Premiul Publicului” va fi înmânat concurentului care acumulează cel mai mare număr de apeluri telefonice şi mesaje la televoting.
După o pauză de doi ani, Festivalul Cerbul de Aur este reluat într-un format asemănător celui din 2005.
Festivalul, care sărbătoreşte anul acesta 40 de ani de la prima ediţie, se va întinde pe o perioada de cinci zile, dintre care primele patru vor fi dedicate concursului internaţional, iar ultima – galei.
Conform tradiţiei, festivalul are două componente, şi anume concursul internaţional şi recitalurile invitaţilor.
Desfăşurat pentru prima dată în 1968, concursul a impus de-a lungul timpului vedete care s-au bucurat de mare succes în ţară şi în străinătate. Printre artiştii străini care s-au aflat pe scena festivalului se numără Diana Ross, Sheryl Crow, Waldo, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Familly, Simple Minds şi mulţi alţii.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Un militar ucis şi altul rănit, în Afganistan
Stirea urmatoare: Tradiţii ale sărbătorii de Paşte, la romano-catolici şi reformaţi »
px

Stiri Asemanatoare

» DJ Vasile, Matze şi Electric Brother se reunesc la B’ESTFEST 20
» Apocalyptica, Deus şi Jean-Luc Ponty, capete de afiş la festivalul Stufstock
» Maramureş: A început a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru
» “Noaptea albastră”, o sărbătoare a muzicii promovată de peste 30 de DJ
» Costel Busuioc, într-un spectacol de binefacere la Timişoara
» Festival internaţional de circ, în parcurile Capitalei
» Festivalul Filmului European a ajuns la final
» Mihai Trăistariu, cel mai solicitat artist din campania electorală
» Musicalul “The Rocky Horror Show”, la Kristal Glam Club
» Lineup-ul Creamfields România 2008 prevesteşte o vară fierbinte

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox