Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Weekend-urile filmului românesc la Montreal
Stire din Cultura si Media publicata in 03 Mar 2008.

Pelicula “Ştefan Luchian”, regizată în 1981 de Nicolae Mărgineanu, va fi prezentată, la 8 şi 9 martie, la Montreal, în cadrul proiectului “Weekend-urile filmului românesc”, derulat de la începutul lunii februarie.
Filmul, care vorbeşte despre viaţa pictorului Ştefan Luchian, va putea fi văzut la Cinema du Parc.
Proiectul “Weekend-urile filmului românesc” a fost lansat în Canada de asociaţia “Rocade”, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei din România, care organizează, în fiecare lună, la Cinema du Parc, două proiecţii cu câte un film de referinţă din cinematografia românească. Este rezultatul unor evenimente majore desfăşurate anul trecut, cum ar fi “EUROfEST” – Festivalul de Film al Europei de Est (25 mai – 2 iunie) şi Festivalul de Film Românesc la Montreal şi Quebec (2-8 noiembrie), acesta din urmă realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni şi aflat sub patronajul preşedintelui României.
“Weekend-urile filmului românesc” este un program-pilot dedicat filmului românesc de cinematecă. Proiectul are ca obiectiv menţinerea legăturii permanente între valorile româneşti şi membrii comunităţii, dar şi susţinerea interesului public al presei şi publicului din Montreal pentru cinematografia noastră, dat fiind contextul creat de acordarea Premiului Palme d’Or pentru filmul lui Cristian Mungiu “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”. Este vorba de promovarea cinematografiei româneşti în mediul francofon din Canada, în mod evident mai apropiat şi mai deschis faţă de valorile europene, precum filmele româneşti.
În debutul acestui program (2 şi 3 februarie) a fost difuzat filmul “Balanţa”, în regia lui Lucian Pintilie, urmat în martie de filmul artistic “Ştefan Luchian”.
De notat că în perioada 2-8 mai va avea loc, la Montreal, ediţia a doua a Festivalului de Film al Europei de Est “EUROfEST”.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Autorul crimei din Jilava, predat poliţiei de un muncitor din judeţul Giurgiu
Stirea urmatoare: Instanţa emite un nou mandat de aducere pentru Vântu în dosarul FNI »
px

Stiri Asemanatoare

» Festivalul Filmului European a ajuns la final
» Marian Crişan se aştepta să câştige Palme d’Or
» Filmul lui Marian Crişan premiat la Cannes, prezentat la TIFF
» Trei filme lansate de Transilvania Film pe marile ecrane
» Tragedia navei “Independenţa”, într-o ecranizare de Sergiu Nicolaescu
» Festivalul Filmului European, la ediţia a XII-a
» Primul festival de film documentar la Bucureşti
» Încasări de peste 90.000 de lei, în primul weekend, la “Supravieţuitorul”
» Festivalul Internaţional de Film B-EST debutează la Cinematograful Scala
» Filmul “The Summer in Winter”, o lecţie de viaţă

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox