Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Instanţa emite un nou mandat de aducere pentru Vântu în dosarul FNI
Stire din Justitie publicata in 03 Mar 2008.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, luni, reluarea citării omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, cu mandat de aducere, pentru a fi audiat, pe 17 martie, ca martor, în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI).
Sorin Ovidiu Vântu nu s-a prezentat la audierea stabilită de instanţă, deoarece citaţia a fost trimisă la vechea sa adresă din strada Paris şi nu la domiciliul actual din comuna Corbeanca.
Aceasta este a treia încercare a judecătorilor de a-l audia pe Sorin Ovidiu Vântu.
Tot la acest termen, unii avocaţi ai părţilor implicate în proces au solicitat audierea inculpaţilor şi a mai multor martori.
Procesul se va relua pe 17 martie.
Audierea lui Vântu a fost cerută de Ioana Maria Vlas, pe motiv că acesta, cu toate că a fost scos de procurori din rechizitoriul prin care dosarul a fost trimis în instanţă, ar fi beneficiat de mari sume de bani din FNI şi FNA.
“În rechizitoriu se spune că Sorin Ovidiu Vântu a fost beneficiar al unei mari sume de bani proveniţi de pe urma înşelăciunii comise de Nicolae Popa şi ar trebui să fie considerat instigator sau măcar complice la această infracţiune”, a afirmat Vlas.
În dosarul FNI, magistraţii Tribunalului Bucureşti au pronunţat sentinţa la 20 martie 2007. Atunci au fost condamnaţi: Ioana Maria Vlas, la 13 ani închisoare, Nicolae Popa, la 15 ani de închisoare, Mihaela Sima la trei ani, Gavril Bătrân şi Diţă Ioan la câte cinci ani. Au mai fost condamnaţi la trei ani cu suspendare: fostul preşedinte al CNVM Ştefan Boboc şi fostul comisar CNVM Bebis Cezara Cecilia, cenzorul extern Andrei Marius la patru ani închisoare. Trei ani de detenţie au primit şi foştii membri ai Consiliului de Încredere al FNI Mircea Ianculescu şi Gheorghe Negură.
Instanţa a mai dispus încetarea procesului penal împotriva fostului preşedinte al CEC Camenco Petrovici, care a murit, şi a obligat condamnaţii, în solidar cu părţile responsabile civilmente (SC Gelsor SA, SC SOV Invest SA, SC CEC Valori Mobiliare, CNVM, AVAS) la plata despăgubirilor civile către 130.798 părţi.
De asemenea, magistraţii au obligat persoanele condamnate şi părţile responsabile civilmente la plata a 1.450.000 de lei, drept cheltuieli judiciare către stat şi a dispus menţinerea sechestrului asigurator pe bunurile şi conturile condamnaţilor.
AVAS a început în august să plătească păgubiţilor FNI despăgubirile stabilite de Tribunalul Bucureşti.
În dosarul FNI au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune Ioana Maria Vlas, Gavril Bătrân, Camenco Petrovici, Nicolae Popa, Marius Andrei, Cezara Cecilia Bebis, Ştefan Boboc, Mircea Costescu, Ioan Diţă, Muscel Ianculescu Ionescu, Gheorghe Negură, Marian Petrescu, Mihaela Sima. În mai 2000, păgubiţii FNI au făcut o plângere penală împotriva persoanelor vinovate de falimentarea Fondului, cerând recuperarea sumelor pe care le-au investit.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Weekend-urile filmului românesc la Montreal
Stirea urmatoare: Art Nouveau la Cotroceni »
px

Stiri Asemanatoare

» Pronunţarea în dosarul FNI, amânată pentru 11 iunie
» CAB renunţă la audierea lui Vântu în dosarul FNI
» Vântu, citat din nou în instanţă cu mandat de aducere
» Vlas îl acuză din nou pe Vântu de prăbuşirea FNA şi FNI
» Ilie Iluna a câştigat procesul pe taxa auto cu statul român
» Vântu ar putea fi adus de Poliţie pentru a fi audiat în dosarul FNI
» Vlas, la un pas de libertate
» România ar putea cere mai mulţi bani de la FMI
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Începe, la Roma, procesul lui Romulus Mailat

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox