Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

CAB renunţă la audierea lui Vântu în dosarul FNI
Stire din Justitie publicata in 13 May 2008.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au renunţat, luni, să îl mai audieze, în calitate de martor, pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii (FNI).
Vântu nu s-a prezentat nici luni în instanţă, deşi fusese citat cu mandat de aducere, astfel încât magistraţii l-au amendat, pentru a doua oară, cu suma de 5.000 de lei.
Judecătorii au apreciat că au fost epuizate toate mijloacele procedurale pentru a-l audia pe Vântu şi au decis să folosească doar declaraţia acestuia dată procurorilor în timpul urmăririi penale.
Ioana Maria Vlas a declarat că aducerea lui Vântu în faţa judecătorilor nu ar fi adus nicio schimbare în acest dosar. “Eu nu mă mir că Vântu nu a venit. Mă aşteptam la acest lucru. Să fim pragmatici şi serioşi, credeţi că declara altceva decât la urmărirea penală?”, a afirmat Ioana Maria Vlas.
De altfel, reprezentanţii păgubiţilor din FNI au fost de acord cu renunţarea la audierea lui Vântu, considerând că, oricum, şansele de a-l aduce erau foarte mici, iar procedura de citare repetată cu mandat a acestuia nu ar fi dus decât la amânarea dosarului.
Audierea lui Sorin Ovidiu Vântu a fost cerută la un termen anterior de Ioana Maria Vlas, pe motiv că acesta, cu toate că a fost scos de procurori din rechizitoriul prin care dosarul a fost trimis în instanţă, ar fi beneficiat de mari sume de bani din FNI şi FNA.
“În rechizitoriu se spune că Sorin Ovidiu Vântu a fost beneficiar al unei mari sume de bani proveniţi de pe urma înşelăciunii comise de Nicolae Popa şi ar trebui să fie considerat instigator sau măcar complice la această infracţiune”, a afirmat Vlas la un termen anterior.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Reuniune privind hemofilia în Europa de Sud-Est
Stirea urmatoare: Succes obţinut de românii din Serbia de Răsărit la alegeri »
px

Stiri Asemanatoare

» Vântu, citat din nou în instanţă cu mandat de aducere
» Vântu ar putea fi adus de Poliţie pentru a fi audiat în dosarul FNI
» Procesul lui Vântu, repus pe rolul Tribunalului Bucureşti
» Pronunţarea în dosarul FNI, amânată pentru 11 iunie
» Vlas îl acuză din nou pe Vântu de prăbuşirea FNA şi FNI
» Instanţa emite un nou mandat de aducere pentru Vântu în dosarul FNI
» Vlas, la un pas de libertate
» România ar putea cere mai mulţi bani de la FMI
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox