Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

99 de români implicaţi în fraudele informatice din Spania
Stire din Diverse publicata in 15 Feb 2008.

O reţea internaţională specializată în fraude informatice, formată din 124 persoane, dintre care 99 români, majoritatea cu antecedente penale, a fost anihilată de autorităţile spaniole, în cooperare cu cele române, în cadrul unei operaţiuni denumite generic “Pipas”, acţiune finalizată miercuri seară, în provincia spaniolă Valencia.
“Gruparea era condusă de către un român în vârstă de 31 ani, reţinut la Valencia”, a declarat, joi, la o conferinţă de presă, şeful Poliţiei Române, chestor principal Gheorghe Popa.
Potrivit acestuia, un bilanţ provizoriu al acestei operaţiuni, care a avut drept scop destructurarea unei grupări infracţionale transfrontaliere ai cărei membri se ocupau cu falsificarea mijloacelor de plată electronice şi efectuau operaţiuni comerciale ilegale cu cardurile false, indică 124 de persoane reţinute, majoritatea reţinute pe teritoriul Spaniei, în provinciile Valencia şi Madrid, dar şi pe teritoriul altor şase state europene.
El a adăugat că operaţiunea, la care au participat doi ofiţeri din Poliţia Română, specialişti în Direcţia Generală de Combatere a Criminalităţii Organizate, a fost declanşată de Poliţia Naţională Spaniolă – Unitatea de Combatere a Delincvenţei Specializate, în dimineaţa de 12 februarie, în jurul orei 6,00, atât în Spania, cât şi pe teritoriul Olandei, Irlandei de Nord, Belgiei, Cehiei, Austriei şi Turciei, fiind efectuate 18 percheziţii.
În locurile respective se aflau membrii grupării menţionate, precum şi sute de carduri falsificate, zeci de telefoane mobile, documente de identitate falsificate şi mijloace de falsificare a cărţilor de credit, în scopul contrafacerii lor şi efectuării de tranzacţii frauduloase, precum şi un kilogram de pulbere de culoare albă, posibil, droguri, şi arme cu aer comprimat şi cuţite.
Şeful Poliţiei Române a menţionat că operaţiunea s-a derulat pe o perioadă de cinci luni, iar succesul acesteia s-a datorat schimbului de informaţii complex realizat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, Unitatea Naţională EUROPOL şi ataşaţii de afaceri interne acreditaţi la Madrid.
Cât priveşte modul de operare al infractorilor, Virgil Spiridon, specialist în fraude informatice din Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, a spus că o parte dintre aceştia acţionau în România, unde confecţionau unele dintre mijloacele de falsificare a cardurilor bancare şi transmiteau numerotaţii false de astfel de carduri în Spania, prin intermediul unor mesaje SMS.
Pe teritoriul Spaniei, o altă parte a grupării realiza falsificarea cărţilor de credit, folosind tehnologie avansată, iar cu aceste carduri false extrăgeau ilegal sume de bani din bancomate şi efectuau cumpărături din anumite magazine, unde erau angajaţi complici, cetăţeni spanioli.
“Informaţiile erau capturate prin intermediul echipamentelor care erau instalate, respectiv POS-uri, acele dispozitive care procesează plăţile cu cărţi de credit la magazine şi, de asemenea, echipamente instalate la bancomate. Erau capturate informaţiile de pe benzile magnetice şi cele referitoare la PIN, după care respectivele informaţii erau transcrise prin aplicaţii informatice pe alte cărţi de credit, aşa-numitele clone, şi utilizate la bancomate pentru retragerea de sume de bani”, explicat Spiridon.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Jandarmii din judeţul Olt vor ATV şi ski-jet
Stirea urmatoare: Preşedintele Comitetului Militar al UE vizitează România »
px

Stiri Asemanatoare

» Fraude prin SMS
» Giurgiu: Peste o sută de sesizări privind încălcarea legii electorale
» Vâlcea: Prefectul acuză PSD de tentativă de fraudă electorală pe baza unei înregistrări audio
» Eleganţă de top
» Gemeni la dublu
» Poliţia pe ulei
» Carla Bruni-Kennedy
» Internetul îngraşă
» Moarte înscenată
» Beţie la înălţime

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox