Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Aeroportul Băneasa folosit exclusiv pentru Summit-ul NATO
Stire din Diverse publicata in 11 Mar 2008.

Aeroportul Internaţional Bucureşti – Băneasa “Aurel Vlaicu” va fi închis, pe perioada Summit-ului NATO, traficului aerian altul decât cel în folosul acestei reuniuni internaţionale, conform unei Hotărâri de Guvern adoptate săptămâna trecută şi publicată în ediţia de luni a Monitorului Oficial.
Toate zborurile executate în spaţiul aerian al României, care au legătură cu Summit-ul NATO organizat la Bucureşti, vor fi coordonate de Ministerul Apărării.
În situaţii deosebite, cu aprobarea şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, se vor putea executa însă zboruri în scopul salvării de vieţi omeneşti.
Aeronavele care vor executa misiuni în sprijinul Summit-ului NATO vor avea prioritate faţă de aeronavele civile, cu excepţia situaţiei în care acestea au declarat că au o situaţie de urgenţă.
Aeronavele aparţinând ţărilor NATO sau structurilor militare specializate ale Alianţei Nord-Atlantice pot executa misiuni de zbor în sprijinul desfăşurării summit-ului, în condiţiile prevăzute de legislaţia română.
Totodată, este interzis survolul teritoriului naţional de către aeronavele de stat înmatriculate în România sau în alt stat, cu sau fără aterizare pe aeroporturi din România, care transportă trupe, armament, muniţii, explozivi, materiale radioactive şi alte materiale periculoase.
Măsurile cuprinse în hotărârea Executivului se vor aplica în perioada 2 aprilie – 4 aprilie, începând cu ora intrării primei delegaţii sau invitat oficial în spaţiul aerian al României până la ora părăsirii acestuia de către ultima delegaţie sau invitat oficial.
Actul normativ, semnat de premierul Călin Popescu-Tăriceanu, a fost contrasemnat de ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, de ministrul Internelor, Cristian David, de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Barna Tanczos, şi de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Răduţa Dana Matache.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Festivalul Primăvara Poeţilor, ediţia a IV-a
Stirea urmatoare: Parlamentul va aproba urmărirea penală a miniştrilor senatori sau deputaţi »
px

Stiri Asemanatoare

» O zonă verde din Băneasa ar putea dispărea
» Rute alternative pentru evitarea DN1 pe segmentul Bucureşti-Otopeni
» Summit-ul de la Bucureşti, fără precedent
» Soluţii alternative pentru traficul rutier în perioada 1-4 aprilie
» Trasee deviate pe timpul Summit-ului NATO
» MIRA instituie restricţii de trafic pentru Summitul NATO
» Bucureştiul va funcţiona normal pe perioada summitului NATO
» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Viaţa în Bucureşti, mai ieftină
» Primăria Capitalei vrea să cumpere 150 de troleibuze în următorii 3 ani

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox