Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Aproape cinci hectare de pădure tăiate ilegal
Stire din Diverse publicata in 30 Jan 2008.

Acţiunile de prevenire a tăierilor ilegale de arbori organizate anul trecut de autorităţile competente din Bistriţa-Năsăud au dus la confiscarea a peste 3.400 de metri cubi de material lemnos tăiaţi ilegal, potrivit raportului prezentat, marţi, în şedinţa Colegiului prefectural. Această cantitate de masă lemnoasă este echivalentul a circa 1.150 de copaci doborâţi, pentru care nu au putut fi prezentate acte de provenienţă, potrivit inginerului Valentin Trişcă, de la Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud. Toţi aceşti copaci, dacă ar fi fost tăiaţi dintr-un singur loc, ar fi însemnat defrişarea a aproape cinci hectare de pădure.

În raportul prezentat în şedinţa Colegiului prefectural sunt trecute 666 de controale pe linie silvică, adică aproximativ două pe zi. În urma acestora, s-au constatat 210 infracţiuni şi s-au aplicat 627 de amenzi, în valoare de peste 400.000 de lei. Au fost deschise, de asemenea, 133 de dosare penale pentru comiterea unor infracţiuni silvice.

Grupul de lucru, constituit prin ordinul prefectului de Bistriţa-Năsăud, Ioan Szilagyi, şi-a propus să continue şi în acest an acţiunile de control pe linia circulaţiei materialului lemnos, pentru a combate tăierile ilegale de arbori. Din acest grup de lucru, condus de subprefectul Gheorghe Tuţă, fac parte reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Gărzii Financiare, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi de Vânătoare, Direcţiei Silvice şi Direcţiei judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Peste 600 de restanţieri la sesiunea specială a testelor naţionale
Stirea urmatoare: Un asteroid a trecut la foarte mică distanţă de Pământ »
px

Stiri Asemanatoare

» Bistriţa-Năsăud: Centrul comercial amendat pentru clipuri cu Traian Băsescu
» Bistriţa-Năsăud: Deţinuţi neinteresaţi de alegerile prezidenţiale
» Bistriţa-Năsăud: Pungi cu alimente, împărţite angajaţilor de la salubrizare
» Eleganţă de top
» Gemeni la dublu
» Poliţia pe ulei
» Carla Bruni-Kennedy
» Internetul îngraşă
» Moarte înscenată
» Beţie la înălţime

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox