Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Creştinii ortodocşi intră în postul mare
Stire din Diverse publicata in 10 Mar 2008.

Credincioşii ortodocşi intră, începând de luni, în postul Paştelui (postul mare), care va dura şapte săptămâni, fiind asemănat cu o călătorie spirituală către Săptămâna Patimilor şi Învierea lui Iisus Hristos.
Potrivit tradiţiei ortodoxe, în seara Duminicii izgonirii lui Adam din rai, credincioşii renunţă la produsele lactate şi la ouă şi postesc până în duminica Paştelui.
Dacă “postul ascetic” reprezintă abţinerea de la anumite mâncăruri şi băuturi şi reducerea substanţială a regimului alimentar pentru eliberarea de sub stăpânirea poftelor trupului, “postul total” sau ajunarea este renunţarea totală la mâncare şi băutură pe o durată scurtă de timp – o zi sau două. În postul mare, de luni până vineri, Biserica îndeamnă la ajunare până seara, de aceea ritualul de împărtăşanie din aceste zile a fost legat de vecernie, slujba care marchează încetarea ajunării.
Totodată, postul reprezintă un îndemn de a investi, mai mult decât de obicei, energia noastră fizică în cele spirituale, prin transformarea şi transfigurarea ei în dragostea spirituală către tot aproapele, prin milostenie, prin lecturi din Biblie şi alte cărţi duhovniceşti.
Postul mare este considerat cel mai aspru dintre cele patru posturi din an întrucât culminează cu Patimile şi Învierea Mântuitorului, cea mai importantă sărbătoare creştină. În acest interval, Biserica dezleagă de la post numai de Buna Vestire şi în duminica Floriilor, când se mănâncă peşte.
Potrivit disciplinei ortodoxe, credincioşii trebuie să se spovedească în timpul postului, pregătindu-se pentru Sfânta Împărtăşanie.
În acest an, Paştele va fi sărbătorit pe 27 aprilie.
Din punct de vedere medical, postul Paştelui reprezintă cea mai benefică şi mai radicală cură de dezintoxicare. În timpul unei perioade de post negru intră în acţiune o multitudine de mecanisme subtile în care este implicat întregul organism, până la nivelul celular – lipidele din ţesuturile sub-cutanate sunt consumate, iar arderile se obtin şi pe seama proteinelor din ţesutul muscular. Tot ce este în exces în trupul nostru se consumă, întreg organismul participând la efort.
Cea mai mare parte a “miraculoaselor” vindecări de cancer sunt asociate unui regim alimentar foarte sărac în proteine animale, grăsimi şi zaharuri.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Păpuşile de porţelan, din nou la modă
Stirea urmatoare: Delta Dunării, fără fonduri europene pentru pescuit »
px

Stiri Asemanatoare

» Sicriu TV, cel mai tare post din România
» Credincioşii ortodocşi intră în Săptămâna Patimilor
» Tradiţii ale sărbătorii de Paşte, la romano-catolici şi reformaţi

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox