Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Delta Dunării, fără fonduri europene pentru pescuit
Stire din Social publicata in 10 Mar 2008.

Pescarii din Delta Dunării riscă să nu primească nici un euro de la Uniunea Europeană din fondurile alocate României pentru Programul Operaţional pentru Pescuit (POS), transmite corespondentul ROMPRES.
Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), Gheorghe Ştefan, a declarat, duminică, pentru ROMPRES că această situaţie este provocată de inexistenţa unui comitet de lucru local pentru absorbţia fondurilor.
“Ieri, la Sulina, trebuia să ne întâlnim cu primarii tuturor localităţilor din Deltă şi cu organizaţiile de pescari, însă din cei peste 20 de primari nu ne-au onorat invitaţiile decât patru”, a afirmat preşedintele ANPA, Gheorghe Ştefan.
El a mai spus că prezenţa primarilor la reuniunea de sâmbătă era necesară în condiţiile în care Comitetul de lucru pentru atragerea fondurilor europene, constituit în urmă cu un an la iniţiativa Prefecturii judeţului, nu este în conformitate cu regulamentele în vigoare ale Uniunii Europene, care prevăd constituirea unor grupuri locale de lucru.
La întâlnirea de sâmbătă au participat şi doi reprezentanţi ai Comisiei Europene, care le-au explicat celor prezenţi modalităţile de atragere a fondurilor acordate prin POS.
“Este a patra oară când vin în Deltă împreună cu reprezentanţi ai CE, pentru a explica ce înseamnă POS, însă nu am cui. Sunt profund dezamăgit de lipsa de interes a primarilor şi mi-e ruşine chiar şi în faţa delegaţilor CE”, a menţionat preşedintele ANPA, Gheorghe Ştefan.
Prin POS, Uniunea Europeană alocă României, în perioada 2008-2013, 307 milioane de euro pentru adoptarea unor noi tehnologii de pescuit şi procesare a peştelui, precum şi pentru modernizarea crescătoriilor.
Primele fonduri vor putea fi alocate în iunie 2008.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Creştinii ortodocşi intră în postul mare
Stirea urmatoare: Programul viitorului primar general, cel mai important pentru 40% dintre bucureşteni »
px

Stiri Asemanatoare

» Ministerul Mediului, optimist în ce priveşte renaturarea Deltei
» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox