Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Programul viitorului primar general, cel mai important pentru 40% dintre bucureşteni
Stire din Social publicata in 10 Mar 2008.

Peste 40% dintre bucureşteni consideră că principala motivaţie care va determina votul pentru primarul general sau pentru primarul de sector este programul pe care aceştia îl vor propune, relevă un studiu realizat de Asociaţia pentru Transparenţă şi Libertate de Expresie (ATLE), în perioada 7-17 februarie, difuzat duminică.
Alte criterii în funcţie de care bucureştenii vor vota la alegerile locale sunt reputaţia candidatului – 30,6% dintre intervievaţi, partidul din care face parte – 11,6% şi echipa de consilieri pe care o propune – 8,7%.
În ceea ce priveşte apartenenţa politică a candidaţilor la Primăria Capitalei, peste 62% dintre respondenţi ar vota candidatul PD-L, în timp ce 37,5% nu ar vota niciun candidat al acestui partid, indiferent de numele său.
Potrivit studiului, candidatul PNL ar obţine peste 29% din voturi, în timp ce peste 70% din respondenţi au declarat că nu ar vota candidatul PNL, indiferent de numele său.
Pe locul III se află candidatul PSD, care ar obţine 38,5% din voturi, indiferent de candidat, în timp ce 61,5% nu ar vota niciun candidat al PSD.
Candidatul PD-L, Liviu Negoiţă, este considerat de 30,8% dintre respondenţi cel mai potrivit pentru a candida pentru funcţia de primar al Bucureştiului. Pe locurile următoare se află Radu Berceanu – 18,% din voturi, Răzvan Murgeanu – 16,5% şi Vasile Blaga – 11,2%. Actualul primar al Capitalei s-ar bucura de 7,8% din voturi, în timp ce Cristian Boureanu ar obţine 6,3%, Elena Udrea 6%, iar viceprimarul Ionuţ Popa – 2,9%.
Peste 21% dintre respondenţi consideră, evaluând activitatea primarului Adriean Videanu, că acesta a făcut afaceri personale folosindu-se de funcţia de primar, peste 20% consideră că a fost mult mai interesat de activitatea sa politică decât de problemele Bucureştiului, în timp ce 12,7% consideră că Videanu a iniţiat mari investiţii care vor fi utile Capitalei, iar 8,9% consideră că s-a ocupat cu profesionalism de problemele municipalităţii.
De asemenea, peste 23% dintre respondenţi consideră că realizările cele mai mari ale lui Videanu, în mandat, au fost în plan personal, 17,6% consideră că cele mai mari investiţii sunt străzile, iar 13,7% consideră Pasajul Basarab drept cea mai mare realizare a primarului general.
Dintre participanţii la sondaj, 39% consideră că cea mai mare nerealizare a primarului Capitalei o reprezintă neimplicarea în lupta împotriva corupţiei, 16,9% – incapacitatea de a găsi noi locuri de parcare şi peste 16% – nerespectarea promisiunilor din campania electorală.
În opinia a 23% dintre respondenţi, nivelul de trai şi corupţia reprezintă cele mai importante probleme cu care se confruntă Capitala şi care vor trebui rezolvate, urgent, de viitorul primar. Urmează, în ordine, birocraţia – cu 17%, circulaţia – cu 16%, lipsa locurilor de parcare – 14%, siguranţa cetăţeanului şi lipsa locurilor de muncă – 13%.
Imaginea Bucureştiului şi evenimentele culturale ocupă ultimul loc în importanţa problemelor care vor trebui rezolvate de viitorul primar, în opinia respondenţilor.
Studiul a fost realizat de ATLE la comanda Asociaţiei Liga pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor Politice. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor, iar volumul eşantionului a fost de 900 de persoane, fiind reprezentativ pentru populaţia cu domiciliul stabil în Bucureşti cu vârsta de 18 ani şi mai mare de 18 ani. Eroarea maximă admisă pentru rezultatele obţinute este de ± 3,2%, pentru un grad de încredere de 95%.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Delta Dunării, fără fonduri europene pentru pescuit
Stirea urmatoare: Nouă localităţi afectate de inundaţii »
px

Stiri Asemanatoare

» Oradea, capitala umorului în România
» Primar texan renunţă la tot… pentru un imigrant
» Elevii din învăţământul primar se întorc la şcoală
» Primarul Sorin Oprescu are o datorie de 100.000 de euro
» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox