Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
Stire din Social publicata in 29 Jun 2008.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a inaugurat, vineri, o legătură de telemedicină în cardiologie cu spitalele Royal Brompton Hospital din Londra şi Saint Sofia Children’s Hospital din Atena.
Potriviti managerului spitalului, prof.dr. Coriolan Ulmeanu, această legătură, finanţată tehnic de partea engleză, va permite consulturi rapide pentru precizarea de diagnostic în cardiopatiile congenitale, dar va constitui şi o modalitate de educaţie medicală continuă pentru medicii tineri specialişti pediatri şi cardiologi, dar şi pentru medicii rezidenţi în pediatrie şi chirurgie cardiovasculară.
Ulmeanu a subliniat că este pentru prima dată când se realizează astfel de legături în domeniul cardiologiei pediatrice. El a mai menţionat că se vor putea face nu numai precizări de diagnostic şi pregătire pentru specialiştii români, dar vor putea fi realizate şi intervenţii la cele două spitale, de la Londra şi de la Atena.
Directorul spitalului “Grigore Alexandrescu” a remarcat că din cauza numărului redus de specialişti cardiologi, şi mai ales din domeniul ecografiei, mii de copii cu cardiopatii congenitale nu sunt diagnosticaţi la timp. El a făcut referire la cinci boli congenitale mai frecvente şi pentru care copiii ar trebui operaţi după primele şapte zile de la naştere: transpoziţia de vase mari, ventricul unic, canal arterial malign şi retur venopulmonar. El a mai menţionat că prin ecografie se se pot face diagnosticări chiar în faza intrauterină, dar din cauza lipsei de specialişti acestea nu se fac.
Ulmeanu a amintit că deşi există o hotărâre de guvern semnată de primul-ministru în urmă cu doi ani, pentru construcţia unei clinici specializate pe cardiologie pediatrică, în cadrul spitatului “Grigore Alexandrescu”, şi care are o bugetare de 30 milioane euro, construcţia nu a demarat, pentru că banii erau cuprinşi în Proiectul Siemens Colţea şi ar fi trebuit transferaţi Spitalului “Grigore Alexandrescu”. El şi-a exprimat speranţa că acest lucru se va putea realiza în scurt timp.
Clinica ar urma să aibă specialitatea de cardiologie pediatrică, chirurgie cardiovasculară şi medicina adolescentului.
Prof.dr. Radu Ciudin, de la Institutului de Cardiologie “C.C. Iliescu”, a spus că al doilea spital care va avea legături de telemedicină cu cele două spitale de la Londra şi, respectiv, Atena, va fi Institutul “C. C. Iliescu”.
El a făcut referire la o statistică a cazurilor de malformaţii congenitale cardiace, statistică europeană care este valabilă şi pentru România, şi a menţionat că sunt cam 1.150 de cazuri complexe. Dintre aceste cazuri, au fost rezolvate cam o sută pe an în România, la cele patru clinici din Târgu Mureş,Timişoara,Cluj şi Bucureşti.
La rândul său, dr. Doru Dumbravă, de la Spitalul “Budimex”, a spus că se nasc cam zece cazuri la mia de nou-născuţi cu malformaţii cardiace, şi el consideră că se impun mai mulţi specialişti în domeniul ecografiei cardiace pentru copii.
Prof.dr. Michael Gatzoulis de la Brompton Hospital, a spus, în intervenţia sa, că acest program este important atât pentru specialiştii români, dar şi pentru cei englezi, şi a evidenţiat importanţa dezvoltării unor astfel de proiecte în domeniul cardiologiei pediatrice, în general în pediatrie, în beneficiul pacienţilor.
Cu acest prilej, a fost prezentat cazul unui băieţel de doi ani cu multiple malformaţii şi cardiace, dar şi la ochi şi urechi, pentru care specialiştii din România s-au consultat cu cei din Anglia, stabilindu-se în cele din urmă că diagnosticul este de cord triatrial fără ventricul, cu hipertensiune pulmonară. Cazul copilului a fost prezentat şi în speranţa că poate se va găsi o soluţie terapeutică.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
Stirea urmatoare: Exerciţiul “Joint Task Force 2008 Rotation” »
px

Stiri Asemanatoare

» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Realitatea virtuală în psihoterapie, metodă aplicată la Universitatea Babeş-Bolyai
» OMS recomandă fidelizarea donatorilor de sânge
» Bambino, un centru medical pentru copii în Spitalul Elias
» Omega 3 are efecte benefice pe termen lung
» Alergiile, determinate de mucegaiuri
» Intervenţie chirurgicală în premieră naţională la Târgu Mureş
» Tratament nou pentru ciuperca piciorului


O opinie pentru "Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia"

  1. SOTELECAN CRISTINA SOTELECAN CRISTINA September 16th, 2008 at 5:35 pm

    AM UN BAIAT,DE 13 ANI,NASCUT CU MALFORMATIE LA INIMA,BOALA EBSTEIN A VALVEI TRICUSPIDE GR. 4.DORESC SA AFLU O CLINICA SPECIALIZATA CARE A MAI OPERAT ACEASTA BOALA FOARTE RARA.UNDE AM FOST NU NI SA DAT NICI O SPERANTA,NU NI SA GARANTAT SCCES IN CAZUL UNEI INTERVENTII CHIRURGICALE.
    DE 13 ANI ASTEPTAM O MINUNE,O MANA SIGURA CARE SA NE AJUTE SI PE NOI SI TOTI CEI AFLATI IN SITUATI ASEMANATOARE.ASTEPTAM RASPUNS LA PROBLEMA NOASTRA.NR DE TEL:0721828858
    0729771300
    0727973807


Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox