Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Recomandări ale Poliţiei Rutiere pentru o deplasare sigură
Stire din Diverse publicata in 08 Feb 2008.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că Poliţia Rutieră desfăşoară şi la sfârşitul acestei săptămâni activităţi de prevenire a accidentelor grave de circulaţie, se arată într-un comunicat remis ROMPRES.
Ea anunţă că a suplimentat deja efectivele care acţionează în stradă, pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pe toate marile artere de circulaţie,.
Vineri, la căderea serii, traficul rutier s-a intensificat pe DN1, ca urmare a numărului mare de turişti care merg în staţiunile de pe Valea Prahovei, aşa încât, atât la ieşirea din Capitală, cât şi pe anumite tronsoane ale DN1, au apărut probleme legate de fluenţă.
Pentru evitarea neplăcerilor cauzate de aglomeraţie, Poliţia Rutieră recomandă şi rutele alternative: DN1A-Ploieşti-Vălenii de Munte-Cheia-Săcele-Braşov; Autostrada A1 – Piteşti şi în continuare DN73-Piteşti-Câmpulung Muscel-Rucăr-Bran-Braşov.
Totodată, Poliţia Rutieră reaminteşte că un fenomen care, cu siguranţă, va fi des întâlnit în aceste zile, este ceaţa, drept pentru care subliniază că toţi conducătorii auto sunt obligaţi prin lege să folosească luminile de ceaţă şi de întâlnire şi pe vreme de ceaţă densă.
Cei care obişnuiesc să utilizeze aceste lumini în alte condiţii decât cea pentru care sunt destinate riscă, pe lângă amendă, să fie sancţionaţi şi cu trei puncte de penalizare.
Pentru o călătorie în siguranţă, conducătorilor auto li se fac următoarele recomandări: “când vă deplasaţi în coloană, evitaţi să depăşiţi (este o manevră care nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă poate pune vieţi în pericol); determinaţi toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduceţi să-şi cupleze centura de siguranţă; adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei); folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi in trafic”.
În fine se recomandă folosiriea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în condiţii de ceaţă densă; păstrarea în mers a unei distanţe suficiente pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Peste 80 de sportivi la Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă din Buşteni
Stirea urmatoare: Reducerea TVA, măsură populistă »
px

Stiri Asemanatoare

» Poliţia pe ulei
» Daniela Gyorfi a chemat politia in parcare
» Politia germana, pacalita de o bunicuta
» Poliţia ungară a mai arestat un suspect în cazul morţii lui Marian Cozma
» Boc promite să treacă poliţia în subordinea primăriei
» Poliţia spaniolă a eliberat 27 de români exploataţi de conaţionali
» Poliţia din Rio de Janeiro omoară, în medie, trei oameni pe zi (raport ONU)
» Eleganţă de top
» Gemeni la dublu
» Carla Bruni-Kennedy

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox