Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Reducerea TVA, măsură populistă
Stire din Politica publicata in 08 Feb 2008.

Deputatul UDMR Lakatos Peter consideră că proiectul de reducere a TVA la alimentele de bază la 5% nu are soţi de izbândă, fiind o măsură populistă ce anunţă altele de acest gen înaintea alegerilor, transmite corespondentul ROMPRES.
În opina deputatului este foarte important ca, până la sfârşitul lunii februarie, PNL să ajungă la o înţelegere cu PSD, altfel vom asista la o serie de alte asemenea măsuri populiste “care vor da economia peste cap”.
“Dacă acum Geoană afirmă că sunt resurse pentru reducerea TVA pentru produsele de bază, cu două luni în urmă, aceasta nu a fost votată de PSD. Şi nici acum nu trebuie votată”, a spus Lakatos.
Deputatul ar dori ca votul pozitiv dat de Senat în privinţa micşorării, de la 19% la 5% a TVA la alimentele de bază să nu aibă succes şi în Camera Deputaţilor.
O astfel de modificare nu va face altceva decât să majoreze profitul firmelor distribuitoare, şi nicidecum profitul simplilor producători. Lakatos spune că TVA de 5% la alimente nu ar putea fi nici o măsură socială, deoarece, indiferent de statutul social, toţi cetăţenii ar beneficia.
Mai mult, nimeni nu-i poate obliga pe comercianţi să reducă preţurile de vânzare, iar întreaga responsabilitate ar cădea pe seama actualului guvern.
Mai în glumă, mai în serios, Lakatos speră, totuşi, să nu se ajungă în situaţia în care Curtea Constituţională să fie în situaţia de a “regla” şi problema TVA.
Lakatos, membru în două comisii din Camera Deputaţilor, a avansat chiar o propunere personală în cazul în care PNL şi PSD nu vor ajunge la un numitor comun: vot de încredere în Parlament pe baza unui pachet de legi care să evite criza economică.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Recomandări ale Poliţiei Rutiere pentru o deplasare sigură
Stirea urmatoare: A spus că este Nadia Constantinescu, ca să obţină bani de la Lukoil »
px

Stiri Asemanatoare

» În România nu există tradiţie democratică
» Reducerea TVA la alimentele de bază şi o creştere la produsele de lux, strategie a viitorului Executiv
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Radovan Karadzici a fost arestat
» Reduceri de vara. Haine si incaltaminte, mai ieftine cu pana la 80%
» Elena Băsescu nu mai candidează
» ALEGERI FĂRĂ ION ILIESCU
» Ministerul Transporturilor a solicitat 600 milioane de euro la rectificarea bugetară
» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox