Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Românii din Japonia au înfiinţat o parohie ortodoxă
Stire din Diverse publicata in 03 Jul 2008.

Comunitatea românească din Japonia i-a solicitat Patriarhiei Române trimiterea unui preot pentru oficierea serviciilor religioase şi construirea unei biserici în această ţară, a declarat pentru ROMPRES preotul Mircea Alexa Uţă, responsabil al Patriarhiei cu românii ortodocşi din diasporă.
“Sute de tinere românce, care au emigrat în ultimii patru-cinci ani în Japonia, s-au căsătorit cu tineri japonezi, iar botezarea soţilor şi a copiilor rezultaţi din căsatorie a făcut ca numărul comunităţii ortodoxe româneşti să se tripleze în ultimii ani. În prezent, peste 4.000 de români locuiesc în această ţară şi este nevoie de înfiinţarea unei parohii româneşti în această ţară”, a afirmat preotul Uţă.
De altfel, el s-a aflat în Japonia în perioada sărbătorilor pascale, unde a cununat două cupluri de tineri, a botezat copii şi pe soţul japonez al unei românce, tinerii cununându-se imediat după botez. Cu acest prilej, s-a oficiat, pentru prima dată în Ţara Soarelui Răsare, Sfânta Liturghie în limba română.
Pe de altă parte, preotul a afirmat că româncele căsătorite cu japonezi susţin că nu s-ar mai întoarce în ţară, întrucât nu ar găsi aceeaşi înţelegere. Părintele Uţă a spus că autorităţile japoneze au aprobat înfiinţarea unei parohii româneşti şi că urmează să se găsească un teren pentru construcţia viitorului lăcaş de cult.
Majoritatea românilor din Japonia sunt stabiliţi în marile oraşe, precum Tokyo, Yokohama, Nahoya, Osaka, Mishima, Ito, Shizuoka, Omyia. Acestei categorii de români i se adaugă un numar relativ mic de studenţi români în Japonia, bursieri ai statului japonez.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Refugiul Zănoaga, din Retezat, reparat cu materiale cărate în spate
Stirea urmatoare: Ultimile pregătiri pentru B’ESTFEST »
px

Stiri Asemanatoare

» Biserica Ortodoxă Rusă îşi alege marţi conducătorul
» Japonia va acorda cetăţenie tuturor copiilor din taţi japonezi
» Japonia este gata să convoace un summit al G-8
» Japonia are un nou guvern
» Rusia îşi intensifică manevrele militare în apropierea Japoniei
» China şi Japonia vor continua eforturile privind ameliorarea relaţiilor bilaterale
» Excedentul comercial al Japoniei a scăzut cu 86,6 la sută, în iulie

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox