Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Un astrofizician român a descoperit că radiaţia stelară este mai puternică decât se credea
Stire din Diverse publicata in 16 May 2008.

O echipă internaţională de cercetători, din care face parte şi astrofizicianul român Cristina C. Popescu de la University of Central Lancashire (Marea Britanie), a descoperit ca Universul este de două ori mai strălucitor decât se credea anterior.
Consiliul de Ştiinţă şi Tehnologie (Science and Technology Facility Council) din Marea Britanie împreună cu Societatea Max Planck din Germania, au anunţat, joi, concluzia la care au ajuns astronomii, anume că praful cosmic blochează aproximativ jumătate din radiaţia stelară produsă în Univers, detalii fiind prezentate în ultimul număr al revistei de specialitate Astrophysical Journal Letters, aparută pe 10 mai.
Noul rezultat a fost obţinut pe baza noului model al distribuţiei prafului cosmic din galaxii propus de Dr. Cristina C. Popescu şi Dr. Richard J. Tuffs (Max Planck Institut fuer Kernphysik, Germania) combinat cu datele observaţionale de la 10.000 de galaxii, culese de către echipa condusă de Dr. Simon Driver (University of St. Andrews, Marea Britanie).
“De aproape 20 de ani se dispută subiectul dacă lumina pe care o vedem de la galaxiile îndepărtate ne spune sau nu întreaga poveste. Şi acum ştim că nu ne spune. De fapt doar jumătate din energia produsă de stele ajunge la telescoapele noastre, restul este blocată de către grăunţele de praf cosmic”, a arătat Dr. Simon Driver.
Cu doi ani în urmă, presa internaţională anunţa descoperirea uneia din cele mai mari unde de şoc intergalactice, descoperire la care a participat şi Dr.Cristina Popescu. De atunci şi până la recentul rezultat, cercetările astrofizicianului român s-au concentrat asupra modelării teoretice a proceselor legate de interacţiunea radiaţiei stelare cu praful cosmic din galaxii.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Braşov: Serbările medievale vor avea loc la sfârşitul săptămânii
Stirea urmatoare: Noi nume confirmate pentru Creamfields Romania 2008 »
px

Stiri Asemanatoare

» Tenis: Patru stele ţin capul de afiş la BCR Open România
» Karoly Borbely: Populaţia nu are motive să se teamă de antenele de telefonie mobilă
» Campanie de informare cu privire la radiaţiile emise de antenele GSM
» Pericol de contaminare radiologică la Năvodari

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox