Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Karoly Borbely: Populaţia nu are motive să se teamă de antenele de telefonie mobilă
Stire din Social publicata in 29 Mar 2008.

Populaţia nu are niciun motiv să se teamă de efectele undelor electromagnetice emise de antenele de telefonie mobilă, a declarat, vineri, la Deva, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Karoly Borbely, transmite corespondentul ROMPRES.
“Este de datoria mea, ca ministru, să informez corect populaţia despre ce înseamnă aceste antene şi despre efectul lor asupra sănătăţii. Pot să vă spun, foarte responsabil, că nu există motive de îngrijorare cu privire la acest subiect”, a declarat ministrul comunicaţiilor.
Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) va derula o campanie de informare a populaţiei pe tema antenelor de telefonie mobilă, începând cu 15 aprilie, prilej cu care se va explica oamenilor ce înseamnă şi cum funcţionează un astfel de echipament. De asemenea, vor fi prezentate rezultate ale măsurătorilor efectuate în teren.
Campania se va desfăşura pe o perioadă de două luni de zile împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia operatorilor de telefonie mobilă şi va încerca să acopere cât mai multe oraşe din ţară.
Ministrul comunicaţiilor a arătat că “isteria” referitoare la faptul că antenele de telefonie mobilă ar dăuna sănătăţii a fost lansată de o organizaţie neguvernamentală din Bucureşti care nu a prezentat niciun fel de date concrete, bazate pe măsurători ştiinţifice.
Borbely a menţionat că MCTI a efectuat măsurători în Bucureşti şi că acestea au demonstrat că nivelul radiaţiilor electromagnetice este de 50 până la 100 de ori mai mic decât normele impuse.
În ceea ce priveşte decizia unor autorităţi de a interzice montarea de antene GSM în oraşe, ministrul a precizat că MCTI nu se poate implica în activitatea administraţiilor locale.
Consiliul Local Orăştie a emis o hotărâre prin care antenele de telefonie mobilă au fost scoase afară din oraş, după ce mama unei fetiţe s-a plâns autorităţilor că fiica ei s-ar fi îmbolnăvit de leucemie din cauza undelor electromagnetice.
Primarul localităţii, Iosif Blaga, a declarat, în această săptămână, că decizia a fost luată chiar dacă autorităţile nu deţin informaţii ştiinţifice referitoare la efectele antenelor de telefonie mobilă.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Încasările din timbrul verde, prezentate la finele lui aprilie
Stirea urmatoare: Taxa auto în primă lectură la Guvern »
px

Stiri Asemanatoare

» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Şapte profesori din zece preferă să predea cu ajutorul calculatorului

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox