Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Încasările din timbrul verde, prezentate la finele lui aprilie
Stire din Social publicata in 29 Mar 2008.

Asociaţiile care au încasat taxa verde trebuie să prezinte, până la finele lunii aprilie, o situaţie cu încasările şi realizările rezultate din timbrul verde, a declarat, pentru ROMPRES, ministrul Mediului, Attila Korodi.
“Garda Naţională de Mediu a făcut deja o verificare în acest sens. De asemenea, asociaţiile trebuie ca, până la finele lunii aprilie, să prezinte o situaţie cu încasările şi realizările survenite din timbrul verde şi, după ce vom compara aceste date, vom lua o decizie în conformitate cu prevederile legale”, a precizat Korodi.
Acesta a răspuns astfel solicitării adresate de preşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat Liberal (OF PD-L), Sulfina Barbu, care i-a cerut să arate public în ce mod s-a implicat în verificarea activităţii asociaţiilor care au încasat taxa verde şi cum au fost cheltuiţi banii publici pentru campaniile de colectare organizate de MMDD.
Potrivit Sulfinei Barbu, fostul ministru al Mediului, Hotărârea Guvernului nr. 448/2005 permite asociaţiilor de producători-importatori-distribuitori de aparatură electrică şi electronică să perceapă această taxă la produsele noi, pentru a acoperi cheltuielile cu colectarea şi reciclarea aparaturii vechi.
Sulfina Barbu a afirmat că nu există date oficiale referitoare la cuantumul total al sumelor încasate de aceste asociaţii şi nici legate de destinaţia acestor sume.
Valoarea timbrului verde, taxă determinată de costurile generate de gestionarea deşeurilor, variază între doi lei (cu TVA inclus), pentru aparate de radio sau mp3 playere portabile, şi 37 lei pentru frigidere cu capacitate mai mare de 250 litri.
Potrivit Asociaţiei Române pentru Reciclare (RoRec) şi Asociaţiei Recolamp, valoarea timbrului variază în funcţie de costurile reciclării.
Astfel, pentru electrocasnicele mari (maşini de spălat, uscătoare, cuptoare electrice etc), valoarea cu TVA a timbrului verde este de 15 lei, pentru plite, hote, cuptoare cu microunde, radiatoare, ventilatoare – opt lei, iar frigidere până la 250 l şi instalaţii de aer condiţionat pentru gospodării – 29 lei. Pentru aspiratoare şi roboţi de bucătărie se va plăti o taxă de reciclare de şase lei, iar pentru combine muzicale, DVD playere, home cinema taxa este de patru lei cu TVA inclus. Pentru televizoare cu tub catodic şi pe cristale lichide (LCD) taxa verde ajunge la opt lei, pentru televizoare cu plasmă la 21 lei, iar pentru unelte electrice la patru lei.
Timbrul verde pentru surse de iluminat este de 0,9 lei.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Ecologiştii vor o oră fără consum de electricitate
Stirea urmatoare: Karoly Borbely: Populaţia nu are motive să se teamă de antenele de telefonie mobilă »
px

Stiri Asemanatoare

» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Şapte profesori din zece preferă să predea cu ajutorul calculatorului

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox