Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Taxa auto în primă lectură la Guvern
Stire din Politica publicata in 29 Mar 2008.

Proiectul modificat cu privire la taxa auto va fi discutat, într-o primă lectură, în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare, care va avea loc luni, 31 martie, a declarat vineri, la Brăila, primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.
“Săptămâna viitoare, în şedinţă de Guvern, vom analiza într-o primă lectură acest proiect, care este un proiect modificat faţă de forma iniţială, care va pune în acord prevederile existente cu anumite cerinţe pe partea de mediu. Taxa urmăreşte să pună în acord legislaţia românească cu obiectivele României şi obiectivele europene de reducere sa emisiilor de dioxid de carbon şi de poluare a mediului”, a afirmat premierul.
Călin Popescu-Tăriceanu a spus că se va declanşa şi o dezbatere publică pe tema proiectului modificat referitor la taxa auto.
“Vom genera şi o dezbatere publică pe marginea acestui proiect în aşa fel încât toţi cei care sunt interesaţi, începând cu cei care fac parte din industrie, organizaţiile de mediu, societatea civilă, presa, partidele să-şi poată spune cuvântul. Este o formulă care sunt convins că va permite României să se aşeze cu adevărat în rândul ţărilor europene, pentru care problematica de mediu este una extrem de serioasă, care necesită eforturi de punere în aplicare”, a precizat şeful Guvernului.
Întrebat fiind de ce Guvernul nu a răspuns la petiţia iniţiată de Realitatea Tv împotriva taxei auto şi care a fost semnată de peste 100.000 de persoane, premierul le-a recomandat iniţiatorilor acestui demers să se aplece cu mai mare atenţie şi onestitate asupra acestui proiect.
În opinia sa, campania televiziunii a fost una “extrem de agresivă, pe considerente care nu sunt foarte clare”, “un demers absolut îndoielnic şi care nu vine în concordanţă cu spiritul european”.
“Este de datoria Guvernului să arate preocupare faţă de sănătatea oamenilor, faţă de problemele mediului înconjurător”, a adăugat Tăriceanu, care le-a cerut iniţiatorilor petiţiei să încerce să nu deturneze sensul taxei.
Potrivit lui Tăriceanu, nu se poate pune problema legalităţii taxei, atâta timp cât aceasta a fost aprobată de Parlament.
“Sigur că sunt cetăţeni care au tot dreptul să facă demersuri, dacă se consideră nedreptăţiţi, iar datoria Justiţiei este să se pronunţe în aceste cazuri”, a mai spus primul-ministru.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Karoly Borbely: Populaţia nu are motive să se teamă de antenele de telefonie mobilă
Stirea urmatoare: Părinţii trebuie acorde atenţie stilului de viaţă al copiilor »
px

Stiri Asemanatoare

» Guvernul discută luni noua formulă a taxei auto
» Formula taxei de poluare auto va intra în audiere publică
» Taxa auto, redusă cu 5% pentru fiecare an de vechime al maşinii
» Guvernul iniţiază audierea publică în cazul taxei auto
» Bugetul MIRA, suplimentat cu 375.000 lei
» PE îndeamnă petiţionarii români să continue lupta împotriva taxei auto pentru maşinile second-hand
» Senatorii resping taxa de poluare a guvernului
» Guvernul va aloca bani pentru cumpărarea clădirilor retrocedate în care funcţionează şcoli
» Guvernul va sprijini aleşii locali indiferent de culoarea politică a acestora
» Medicii vor beneficia de prime de stabilitate

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox