Cantitatea produselor ecologice româneşti exportate va creşte cu peste 20 la sută în acest an, principalele produse care pleacă la export fiind cerealele, mierea şi brânzeturile. Principalele produse exportate sunt furajele, urmate de cereale, oleaginoase, miere (peste 60 la sută din mierea ecologică românească merge la export), şi produse procesate din lapte. La ora actuală, consumul de produse ecologice în România este de circa doi la sută din consumul total de produse alimentare, în timp ce în Germania acesta depăşeşte zece la sută. Produsele ecologice sunt însă cu 20 până la 40 la sută mai scumpe decât cele convenţionale. În 2007, la MADR au fost înregistraţi 3.834 de operatori în agricultura ecologică, faţă de 3.409 în 2006, iar pentru 2008 numărul acestora va depăşi 4.000. La ora actuală sigla ‘ae’ care certifică produsele că sunt ecologice este utilizată de 64 de operatori. Începând cu 1 ianuarie 2009 sigla europeană a produselor ecologice va fi obligatorie şi în România, în timp ce sigla naţională rămâne opţională.
Spune-ti parerea