Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Gazele s-ar putea scumpi cu 10 procente de la 1 februarie
Stire din Economie publicata in 30 Jan 2008.

Gazele naturale s-ar putea scumpi de la 1 februarie cu 10 la sută dacă Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) va accepta propunerea companiei EON Gaz de a ridica preţul gazelor pe fondul evoluţiei preţurilor de pe piaţa internaţională, a anunţat marţi la Sibiu preşedintele Consiliului de Administraţie al EON Gaz România, Achim Saul. “Ne aşteptăm să se producă (scumpirea gazelor, n.r.) de la 1 februarie, însă ANRE este un organism independent şi nu avem control asupra ANRE. Sunt convins că va lua această decizie în timp util şi că va fi decizia corectă”, a precizat Achim Saul.

Acesta a precizat că EON Gaz doreşte să scumpească preţul la gaze în România cu 30 la sută până la finele anului. Conform conducerii EON Gaz România, preţul gazelor urmează trendul ascendent al preţului petrolului de pe pieţele internaţionale. Scumpirea gazelor comercializate şi distribuite de EON Gaz ar putea fi influenţată şi de o posibilă depreciere a monedei naţionale în raport cu valuta. “Dacă leul românesc îşi pierde din putere (…) atunci situaţia este şi mai tristă’, a explicat Achim Saul.

Deocamdată în rezervele EON Gaz sunt gaze cumpărate din Rusia, dar şi produse în România. Ahim Saul estimează că rezerva de gaze de la EON Gaz România se va termina la finele lunii martie, odată cu sfârşitul iernii. La începutul sezonului rece, rezerva de gaze de la EON Gaz România măsura peste un miliard de metri cubi de gaze naturale. Pe de altă parte, oficialul companiei a dezminţit informaţiile conform cărora România achiziţionează cel mai scump gaz din Europa, afirmând că “EON Gaz cumpără gazul la preţul pe care îl plătesc şi alte ţări”.

Şi reprezentanţii Distrigaz Sud se aşteaptă la scumpirea gazelor cu 10 procente. Aceştia au arătat, în urmă cu o săptămână, că preţul final al gazelor naturale la consumator ar trebui să crească cu un procent cuprins între 6 şi 10 la sută în primul trimestru al anului 2008. “Autorităţile nu au fixat deocamdată un preţ pentru gazele naturale, care ar fi trebuit publicat până la 1 ianuarie 2008. Acestea a putea fi publicate la 1 februarie 2008, pentru a ne permite să realizăm în mod corect metodologia tarifară pentru gaze”, a declarat recent, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul financiar al companiei, Pierre Parvex.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Filmele din box-office România
Stirea urmatoare: Agenda Zilei: 30 Ianuarie 2008 »
px

Stiri Asemanatoare

» Primii autodisponibilizaţi din 2008 ai Alum SA
» Retailerii mută războiul pe terenul mărcilor proprii
» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Cum te asiguri că nu pierzi banii de avans
» România câştigă forţă
» Mediu de afaceri mai bun în Botswana decât în România
» Petrolul şi gazele câştigate la Haga vor fi scoase la licitaţie în luna octombrie
» Adio subvenţii la motorină, carne de porc şi pasăre!
» Comerţul extern al României, în cădere liberă
» Jumătate dintre români trăiesc de azi pe mâine

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox