Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Primii autodisponibilizaţi din 2008 ai Alum SA
Stire din Economie publicata in 31 Jan 2008.

Aproape 50% dintre actualii angajaţi ai combinatului de alumină din Tulcea, Alum SA, vor rămâne fără locuri de muncă în acest an, transmite corespondentul ROMPRES.

Informaţia a fost furnizată de liderul sindicatului din societate, Gheorghe Dragu, care a adăugat că, potrivit noii organigrame aprobată de conducerea combinatului, 220 din cei 403 angajaţi îşi vor putea păstra locurile de muncă. ”Deja 48 de angajaţi şi-au făcut formele pentru a se disponibiliza, ei urmând să rămână fără slujbe începând din prima zi a lunii viitoare”, a declarat preşedintele organizaţiei sindicale, Gheorghe Dragu.

El a mai spus că au fost deja stabilite plăţile compensatorii de care vor beneficia persoanele care se vor autodisponibiliza, valoarea acestora urmând să depăşească 10.000 de lei, în funcţie de vechimea în combinat. În urmă cu un an, alţi circa 400 de angajaţi ai combinatului Alum SA din Tulcea au renunţat la locurile de muncă şi au primit plăţi compensatorii din partea administraţiei, după ce unitatea a intrat în procesul de retehnologizare. Combinatul de alumină din Tulcea a început să funcţioneze în 1973, firma Balli Metal SA preluând unitatea de la statul român în 1996.

Societatea tulceană producătoare de alumină calcinată, materia primă necesară în producerea aluminiului, a produselor refractare, a produselor ceramice, a cimentului, precum şi în tratarea apei a devenit parte a grupului de firme Alro Slatina, deţinut de Marco Group, ai cărei acţionari majoritari sunt ucraineni. Procesul de retehnologizare la Alum SA, principalul furnizor de materie primă al societăţii Alro Slatina, a demarat în 2007 şi ar trebui să se încheie în 2009, valoarea totală a investiţiilor de modernizare urmând să fie de 49,5 milioane de dolari.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Poluare accidentală cu ţiţei şi apă sărată
Stirea urmatoare: Creşte numărul infecţiilor respiratorii acute »
px

Stiri Asemanatoare

» Numărul comunelor fără medici s-a dublat
» Gazele s-ar putea scumpi cu 10 procente de la 1 februarie
» Lucian-Eduard Simion, numit subprefect de Tulcea
» Tulcea: PSD verifică alegătorii din secţiile speciale
» Retailerii mută războiul pe terenul mărcilor proprii
» A scăzut numărul turiştilor în hotelurile bucureştene
» Cum te asiguri că nu pierzi banii de avans
» România câştigă forţă
» Mediu de afaceri mai bun în Botswana decât în România
» Petrolul şi gazele câştigate la Haga vor fi scoase la licitaţie în luna octombrie

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox