Sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului va continua, joi, cu cea de-a doua zi a probei orale la limba şi literatura modernă, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT). Această probă sunt aşteptaţi să o susţină aproximativ 230.000 absolvenţi de liceu din toată ţara. Conform metodologiei examenului de bacalaureat, subiectele diferă în funcţie de numărul de ore care au fost alocate limbii moderne alese de elevi. Temele de la proba orală la limba şi literatura modernă au fost publicate pe site-ul MECT. Candidaţii vor intra în sala de examen în ordinea afişată la centrele de examen, respectându-se ora prevăzută de comisie pentru fiecare grupă.
Examinarea la probele orale/practice va fi realizată de doi profesori de specialitate, membri ai comisiei, în prezenţa a cel puţin trei candidaţi. Fiecare profesor va evalua răspunsul candidatului de la probele orale/practice cu note întregi de la 1 la 10, în funcţie de baremul de evaluare, astfel încât diferenţa dintre notele celor doi profesori evaluatori să nu depăşească un punct. Nota finală la proba respectivă se calculează ca medie aritmetică a notelor acordate de cei doi examinatori, cu două zecimale, fără rotunjire. Prima probă scrisă, cea de limba şi literatura română, va avea loc pe 27 iunie, iar în data pe 30 iunie, liceenii care au studiat în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă de limba şi literatura maternă.
Pe 1 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului, la matematică, pentru elevii care termină un liceu industrial, şi istorie sau geografie, respectiv istoria sau geografia României şi a statelor membre UE, pentru cei care termină liceele teoretice. În zilele de 2 şi 3 iulie, sunt programate examenul din aria curriculară corespunzătoare specializării şi cel din disciplinele din afara specializării, probe scrise sau practice. Rezultatele parţiale vor fi anunţate pe 5 iulie. Eventualele contestaţii vor putea fi depuse în aceeaşi zi, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie.
Spune-ti parerea