Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

România ar putea trimite o companie de infanterie în Ciad
Stire din Externe publicata in 30 Jan 2008.

România se află în procesul de adoptare a deciziilor politice finale vizând participarea cu o companie de infanterie la misiunea PESA din Ciad/RCA, cea mai complexă misiune militară lansată, până în prezent, de UE, reiese dintr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe remis, marţi, Rompres.

Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, a participat, luni, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale şi Relaţii Externe al UE (CAGRE). La areuniune, miniştrii UE ai afacerilor externe au avut un schimb de opinii asupra Procesului de Pace din Orientul Mijlociu şi Liban, precum şi asupra evoluţiilor din Sudan/Darfur şi deciziei de lansare a misiunii europene EUFOR în Ciad-Republica Centrafricană. În Ciad, şi România ar putea trimite o companie de infanterie. De asemenea, au fost abordate ultimele evoluţii interne din Kenya. La aceste subiecte au fost adoptate Concluzii CAGRE.

România a pledat pentru un rol mai activ al Uniunii Europene în cadrul eforturilor comunităţii internaţionale de a oferi o soluţie pe termen lung în Orientul Mijlociu pornind de la angajamentele financiare substanţiale ale UE, anunţate cu ocazia Conferinţei de la Paris, din 17 decembrie 2007. Sunt necesare acţiuni mai ferme de comunicare a contribuţiei UE în rândul populaţiei palestiniene. În ceea ce priveşte până la acest moment, România

Principalul punct de dezbatere de pe agenda reuniunii a fost subiectul privind Balcanii de Vest, cu accent pe Serbia. Au fost adoptate Concluzii CAGRE prin care s-a agreat asupra invitării Serbiei de a semna, la 7 februarie 2008, un Acord Politic Interimar între UE şi Serbia, prin care să se asigure un cadru pentru obţinerea de progrese în dialogul politic, liberalizarea comerţului, liberalizarea regimului de vize şi cooperarea în domeniul educaţiei. Acest acord reprezintă oferta Uniunii pentru intensificarea cooperării politice cu Serbia, în vederea accelerării procesului de apropiere a acesteia de UE, incluzând statutul de candidat.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete:

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Agenda Zilei: 30 Ianuarie 2008
Stirea urmatoare: Energia termică ar putea fi mai ieftină la Reşiţa »
px

Stiri Asemanatoare

» Atentat după raport
» Preţul ţiţeiului, principala temă a discuţiilor la al 19-lea Congres Mondial al Petrolului
» Basescu transmite Serbiei sa dea Kosovo pe Europa
» Subprime: alte 6 mld. $ pierderi
» Lukanov vinde 49% din Astera pe bursa
» Optopol creste cu 32,95% in prima zi
» Germania, în faţa celui mai mare scandal de evaziune fiscală din istoria sa
» Greva la L’Oreal
» „Le Figaro“ atacă dur Biserica Ortodoxă din România
» Hoti romani, arestati la Verona

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox