Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Au fost aleşi cei şapte judecători din BEC
Stire din Justitie publicata in 16 Mar 2008.

Cei şapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerile locale din iunie au fost aleşi, sâmbătă, prin tragere la sorţi, de către preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), Nicolae Popa.
Este vorba despre Ioana Surdescu (din partea secţiei penal), Iuliana Buşoiu şi Gabriela Bogasiu (secţia administrativ, fiscal), Cristina Luzescu şi Dănuţ Cornoiu (din partea secţiei civil), Aurelia Motea şi Mariana Cristocea (secţia comercial).
Înainte de a proceda la alegerea celor şapte persoane, Nicolae Popa şi-a exprimat regretul faţă de faptul că “judecători trebuie luaţi din locul pe care Constituţia li l-a stabilit, sălile de judecată, pentru a merge în asemenea structuri”.
El a apreciat că raţiunile pentru care acestor judecători le sunt atribuite aceste responsabilităţi sunt “palide” în raport cu prevederile Constituţiei, conform cărora judecătorilor le este interzisă orice activitate publică sau privată cu excepţia funcţiilor didactice.
Nicolae Popa a menţionat că cei şapte judecători vor fi convocaţi pentru a se întruni într-o primă şedinţă, alegându-şi preşedintele şi locţiitorul acestuia, iar până la 1 iunie vor coordona “această activitate şi vor ţine piept tuturor impedimentelor ce se vor ivi acolo, dintre care cele mai multe vin din partea grupurilor de presiune politică”.
În termen de 24 de ore de la alegerea BEC, componenţa sa va fi completată cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente şi cu câte un reprezentant al partidelor politice parlamentare.
Primul tur al alegerilor locale va avea loc pe data de 1 iunie, iar campania electorală va începe în data de 2 mai. Alegerile vor costa cu puţin peste 60 de milioane de lei. Candidaturile trebuie depuse cu 40 de zile înainte de primul tur de scrutin, cel târziu.
Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale vor comunica Biroului Electoral Central, în scris, semnele electorale, în termen de 10 zile de la constituirea BEC. A doua zi după expirarea acestui termen, BEC va aduce la cunoştinţă publică semnele electorale.
Delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare şi aducerea la cunoştinţa publică a acestora se vor face de către primari, în termen de cel mult 20 de zile de la stabilirea datei alegerilor.
În termen de 35 de zile de la data stabilirii zilei alegerilor, cel mai târziu pe 15 aprilie, Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative va pune la dispoziţia primarilor listele electorale permanente.
Solicitarea acordării timpilor de antenă către conducerile posturilor de radiodifuziune şi televiziune, publice şi private, sau, după caz, pentru studiourile teritoriale ale acestora se va face cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data alegerilor.
În termen de 24 de ore de la înregistrarea fiecărei candidaturi, biroul electoral de circumscripţie afişează, la sediul biroului, candidaturile acceptate.
În data de 1 mai se va efectua tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Severin avertizează asupra migrării inteligenţei din România şi UE
Stirea urmatoare: Cozma solicită graţierea liderilor sindicali întemniţaţi »
px

Stiri Asemanatoare

» UNJR îi cere preşedintelui să acţioneze potrivit legii
» BEC va anunţa joi numele parlamentarilor
» BEC nu a fost sesizat cu privire la probleme legate de vot
» BEC: Materialele electorale ale PSD+PC cu candidaţii PD-L nu sunt interzise
» BEC va oferi CNSAS date privind candidaţii minorităţilor
» BEC: Candidaţii pot solicita copiile listelor electorale suplimentare
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» BEC obligă PD-L să înlăture afişele de pe stâlpii Electrica din Vrancea
» BEC solicită birourilor de circumscripţie date despre candidaţi
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox