Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Severin avertizează asupra migrării inteligenţei din România şi UE
Stire din Politica publicata in 15 Mar 2008.

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a ţinut să tragă un semnal de alarmă, vineri, cu privire la fenomenul tot mai accentuat al migrării tinerilor specialişti supercalificaţi români în afara ţării, dar nu în spaţiul UE, ci către SUA.
“Tinerii specialişti români ajung în SUA nu atât din cauza salarizării şi condiţiilor materiale de acolo, ci pentru că peste ocean pot să îşi îndeplinească profesia la standardele pentru care s-au pregătit pe perioada studiilor efectuate în străinătate”, a spus Severin, într-o conferinţă de presă.
El a adăugat că acest fenomen ameninţă viitorul României şi a precizat că 95% din forţa de muncă supercalificată, “creierele cele mai educate şi sofisticate”, ajung în SUA, iar numai 5% migrează spre Uniunea Europeană, în condiţiile în care bugetul american pentru inovaţie şi cercetare este de 16 ori mai mare decât cel al UE.
Severin a arătat că, în aceste zile, când la Bruxelles se desfăşoară Consiliul European de primăvară, pe a cărui agendă s-a aflat şi Agenda Lisabona, europarlamentarii din grupul socialist au criticat sever atât preşedinţia Consiliului European, cât mai ales Comisia Europeană pentru “politica struţului şi narcisismul” în estimarea progreselor aplicării Strategiei Lisabona.
“Preşedintele Comisiei Europene a prezentat o imagine trandafirie a progreselor de până acum şi o perspectivă şi mai trandafirie, însă percepţia noastră, a socialiştilor europeni, este că nu au fost îndeplinite obligaţiile Agendei Lisabona”, a mai spus Adrian Severin.
În altă ordine de idei, europarlamentarul PSD a informat că grupul socialiştilor din PE a demarat înfiinţarea unui centru de contact cu organizaţiile minorităţii rome din statele europene, iar în perioada următoare va organiza patru audieri împreună cu aceste organizaţii referitoare la sănătatea, educaţia, integrarea socială şi elitele acestui grup minoritar.
Totodată, Severin a menţionat că, în urma unei discuţii cu comisarul european Leonard Orban, au convenit să lanseze fiecare apeluri către posturile centrale şi locale TV şi radio, către clasa politică şi Parlamentul României să organizeze emisiuni şi dezbateri în care să prezinte informaţie despre realităţile Uniunii Europene românilor, care nu trebuie să rămână la nivelul superficial actual de cunoaştere a UE.
“Faptul că nici alţii din alte state membre nu ştiu ce e UE nu e liniştitor. Trebuie să reuşim să comunicăm cu populaţia pentru că noi nu putem să rămânem la statul naţional român, trebuie să construim în această ţară şi Uniunea Europeană”, a spus europarlamentarul social-democrat.
Nu în ultimul rând, Severin s-a referit la cercetările efectuate de unele institute din România, cum ar Institutul pentru Politici Publice, referitoare la activitatea în Parlamentul European a europarlamentarilor români, arătând că este mai importantă calitatea prestaţiei la Bruxelles a acestora, decât cantitatea luărilor de cuvânt, a rezoluţiilor sau decât minutele vorbite în plenul comisiilor şi Parlamentului.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Ministrul Muncii neagă acuzele vicepreşedintei Bundestagului
Stirea urmatoare: Au fost aleşi cei şapte judecători din BEC »
px

Stiri Asemanatoare

» Năstase: Grupul de la Cluj nu a făcut bine că a demisionat
» Dâncu, Rus şi Puşcaş au demisionat din funcţiile deţinute în PSD
» Năstase – la Preşedinţie, Geoană – premier
» Geoană: PSD a câştigat alegerile locale
» “Guvernul din umbră” al PSD a prezentat un raport despre eşecurile puterii
» PSD l-a lăsat pe Diaconescu singur în Bucureşti
» Miron Mitrea: Aş fi preferat ca Oprescu să nu candideze
» Mitrea şi Geoană, directori peste Antenele lui Felix
» PSD-PC: Clauză antitrădare
» PSD se aliază din nou cu trădătorul Felix

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox