Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Ministrul Muncii neagă acuzele vicepreşedintei Bundestagului
Stire din Social publicata in 15 Mar 2008.

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, a declarat vineri la Sibiu că afirmaţiile vicepreşedintei Bundestagului, Susanne Kastner, nu sunt adevărate, Guvernul Tăriceanu fiind preocupat de protecţia socială, dovadă şi indicatorii sociali.
“Am răspuns doamnei Susanne Kastner. Răspunsul este foarte simplu. Este total neadevărat că Guvernul Tăriceanu nu are o preocupare consistentă în materie de protecţie socială. Şi cifrele pe care le-am prezentat înainte sunt edificatoare”, a spus ministrul Muncii.
Acesta i-a oferit premierului Tăriceanu un răspuns la acuzele formulate de doamna Susanne Kastner, însă nu ştie dacă mesajul său a ajuns sau nu la vicepreşedintele Bundestagului.
“În intervenţia domniei sale spunea că este un guvern liberal a cărui singura preocupare este soarta celor bogaţi. Câtă vreme alocaţiile au crescut de trei ori, câtă vreme numărul de beneficiari a crescut de trei ori, câtă vreme pensiile s-au dublat, câtă vreme salariile s-au dublat şi toţi indicatorii sociali sunt foarte buni, opinia noastră este că nu are dreptate. Tehnic am transmis la cabinet, la domnul prim-ministru, răspunsul formulat de Ministerul Muncii, nu ştiu dacă a şi plecat răspunsul”, a precizat ministrul Păcuraru.
Declaraţia vicepreşedintelui Bundestagului, Susanne Kastner, a fost catalogată drept surprinzătoare de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, cu atât mai mult cu cât domnia sa nu a iniţiat un dialog cu autorităţile române pe acest subiect.
“Dna Kastner rămâne unul dintre partenerii cei mai respectaţi ai Guvernului de la Bucureşti în promovarea intereselor României în UE. Avem convingerea că poziţia de preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie germano-român, pe care domnia sa o ocupă, îi va oferi posibilitatea unei comunicări mult mai bune şi mai eficiente cu autorităţile române în diferite chestiuni”, a precizat Camelia Spătaru.
Susanne Kastner, membră a Partidului Social Democrat German (SPD), a criticat dur Guvernul României, într-o declaraţie publicată în luna februarie de Deutsche Welle, acuzând blocarea sistematică a proiectelor sociale.
Kastner a anunţat că, în calitate de preşedintă a unei fundaţii care ajută copiii orfani din România, are în vedere înfiinţarea unei confederaţii de ONG-uri care să determine Guvernul de la Bucureşti să îşi îndeplinească îndatoririle pe care le are faţă de propriii cetăţeni.
“România este stat membru UE şi nu este acceptabil ca ONG-uri din alte state membre să se ocupe pe termen nelimitat în mod exclusiv de domeniul social, în timp ce Guvernul încearcă să împiedice aceste activităţi. Trebuie să ne unim cu toţii eforturile împotriva ignoranţei pentru domeniul social ce stăpâneşte Palatul Victoria”, se precizează în declaraţia parlamentarului german.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Peste cinci milioane de euro pentru microîntreprinderile din Regiunea Sud-Vest
Stirea urmatoare: Severin avertizează asupra migrării inteligenţei din România şi UE »
px

Stiri Asemanatoare

» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Şapte profesori din zece preferă să predea cu ajutorul calculatorului

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox